Molnár Anikó: beteggé tettek
a csalódások

Betegségének hírére egész nap aggódó barátok és kíváncsi újságírók ostromolják Molnár Anikót. A minap gyomorvérzésen átesett, de már otthon lábadozó szőkeség csak a Bors munkatársainak nyitott ajtót.
Betegségének hírére egész nap aggódó barátok és kíváncsi újságírók ostromolják Molnár Anikót. A minap gyomorvérzésen átesett, de már otthon lábadozó szőkeség csak a Bors munkatársainak nyitott ajtót.
Molnár Anikó teste megszenvedte a rengeteg lelki sérülést. A magánélete és a karrierje is romokban hever, az utóbbi években egyik csalódást a másik követi. Hosszú ideje nem talál magának megfelelő munkát, egyik napról a másikra él, ráadásul magányosan tölti mindennapjait.

Hiába ábrándozik családról, gyermekről, a valóság az, hogy nincs mellette olyan férfi akire támaszkodhatna. Olyannyira kikészült, hogy belebetegedett a lelki gondjaiba. Látogatásunkkor megtörve, szomorúan fogadott minket, mindig makulátlanul tiszta, rendezett otthonában. Hangulatos nappalijában kedvtelenül feküdt az ágyon, és mesélni kezdett.
– Először pánikbeteg lettem, az volt az első jele annak, hogy a sok lelki terhet már nem bírom tovább cipelni. Aztán egyik este nagyon rosszul lettem, borzasztóan fájt a gyomrom. Felhívtam a barátnőmet, aki azonnal kórházba vitt – kezdte Anikó. – Megállapították, hogy gyomorvérzésem van, és ott tartottak egy napig. Most itthon pihenek, és igyekszem elkerülni az idegeskedést. Pontosan tudom, hogy minden betegségemnek a lelki problémáim az okozói. A szervezetem különböző tüneteket produkált, ami intő jel, és nem akarom megvárni a következőt. A testem arra figyelmeztet, hogy gyökeresen meg kell változtatni az életemet. Ez az időszak éppen alkalmas arra, hogy megvalósítsam régen dédelgetett álmom, és megírjam az önéletrajzi ihletésű regényemet. Közben pedig dolgozom a Kedvencek alapítványunkban, hogy segítsek az árva állatoknak. Õk legalább őszintén szeretnek, és nem csapnak be – mondta Anikó, aki igyekszik a betegségének jó oldalát is észre venni.
– Most diétáznom kell, nem ehetek semmi olyat, ami nehéz a gyomromnak. Így talán lefogyok. Nem lenne baj, mivel jó pár kilót felszedtem az elmúlt időszakban – mondta Anikó.

Bata Kata