„Mint egy koncentrációs tábor áldozata” – több mint egy évig tartotta bezárva az anya fiát

Egy 12 éves alultáplált fiú testvérei azt állították a utahi rendőröknek, hogy testvérüket anyjuk legalább egy, de lehet, két évig tartotta egy bezárt, koszos fürdőszobában.

„A gyerek úgy nézett ki, mint a II. világháború egyik koncentrációs táborának áldozata” – mondta az egyik hatósági személy a Fox News-nak. A testvérek arról is beszéltek a rendőröknek, hogy már hat hónapja az ajtón keresztül sem beszélgettek testvérükkel.

Hivatalosan nem árulták el a gyerek életkorát, de a helyi sheriffiroda hadnagya, David Crouse szerint elég idős ahhoz, hogy megértse, mi történt vele. Két testvérét is kiemelték a családból, de arról nincsenek hírek, hogy nekik is bajuk esett volna.

Az anya azt mondta a két testvérnek, hogy azért van bezárva a fiú a fürdőszobába, mert aludni akar, és azért zárja be, hogy senki se zavarja, ha ő esetleg elmegy hazulról.

Crouse arról is beszélt, hogy a gyerekre vasárnap találtak rá egy kisvárosban Utahban, a fiút sötétben tartották. A szobában a kapcsolóra 3 négyzetméter ragasztószalagot ragasztottak, így lehetetlen volt felkapcsolni. A fürdő tele volt a fiú fekáliájával, üres babkonzervekkel, borzalmas volt látni a képeket, mondta a hadnagy. A fiúnak mindössze egy takarója volt. Egy kamera is fel volt szerelve, ezzel mobilon keresztül lehetett követni a benti történéseket – írta a KTLA.

A doktor, aki megvizsgálta a gyereket, azt mondta, soha nem látott ilyen komoly alultáplált esetet. Nem tudott állni a saját lábán, és mindössze 13 kilót nyomot. Előreláthatólag három hétig kell kórházban kezelni.

Az eset miatt a 36 éves anyát, Brandy Jaynest letartóztatták, miután az apa megtalálta a lesoványodott gyermekét, majd kórházba szállította.