Mindig a síneken kóborolt a megállóban szülő Mariann

Olyan körülmények között él K. Mariann, hogy a hatóságok nem engedik, hogy hazavigye szombat éjjel született kisfiát. A 18 éves nő Miskolc egyik villamosmegállójában adott életet K. Rikárdónak.
Olyan körülmények között él K. Mariann, hogy a hatóságok nem engedik, hogy hazavigye szombat éjjel született kisfiát. A 18 éves nő Miskolc egyik villamosmegállójában adott életet K. Rikárdónak.

Szomszédai egyáltalán nincsenek meglepődve azon, hogy K. Mariann egy ország számára megdöbbentő módon szülte meg első gyermekét. A fiatal nőre szombat éjjel, az Árpád úti megállóban talált rá két rendőr. Mariann a síneken állt, lehúzott nadrággal.

– Nagyon zavart volt, a nevén kívül nem tudott semmi mást mondani. A nadrágja – a rettentő hideg ellenére is – le volt tolva. A járőrtársammal együtt arra lettünk figyelmesek, hogy mozog valami a nadrágban. Egy csecsemő feküdt mozdulatlanul. Azonnal kivettem, és kitisztítottam az orr- és szájnyílásait. Ekkor felsírt a baba. A mentők pillanatokon belül ott voltak, és elvittük az anyukát és a babáját a kórházba. Szerencsére mind a ketten jól vannak – mesélte a Borsnak élete eddigi leg­kalandosabb munkanapját Farkas Tamás járőr.

Úgy tudjuk: a gyermek életét a gyors és szakszerű ellátás mentette meg, a két járőr remek „egészségügyisnek” bizonyult. A fiatal anyuka információink szerint a kórházban is furcsán viselkedett, nem nagyon tudtak vele az ápolók és az orvosok sem kontaktust terem­teni.

© Fotó: Shutterstock (illusztráció)

A kisfiút Rikárdónak nevezték el, vezetékneve megegyezik édesanyjáéval. Az eddigi vizsgálatok szerint – bár hamarabb jött a világra, mint a kiírt időpont – teljesen egészséges, a súlya: két kiló nyolcvan deka.
Mariann a szülés helyszínétől messze, a város másik részében lakik. A fiatal lány gyámság alatt áll pszichés problémái miatt.

– Nagyon furcsa ez a lány, ezt mindenki tudja mifelénk. Egész télen ujjatlan haspólóban járt, és csak kódorgott az utcán. Amikor elolvastam a híreket, azonnal rá gondoltam, mert itt is mindig a síneken kóborolt. Úgy tudom, hogy nem is hozhatja haza a kisbabát, mert olyan körülmények között élnek. Szörnyű ház az övék, inkább putrinak lehet nevezni. Azt beszélik, nincs mindig itthon, sokat bóklászik a városban, sokszor máshol alszik. Arról fogalmunk sincs, hogy ki lehet a kisfiú apukája. Férfit soha nem láttam mellette – mondta a Borsnak egy asszony, aki Mariannék házának közelében lakik. A kórházban a lány édesanyja segít a kisfiú ellátásában.