Aktuális

Mindenki más lehúzta a rolót, ez a balatoni hotel mégis dugig van vendégekkel – hogy lehetséges ez?

L. B.

Létrehozva: 2020.03.27.

Miközben a hazai szállodák 95 százaléka lehúzta a rolót és kong az ürességtől, egy siófoki hotel teraszain emberek sokasága gyönyörködik a magyar tenger hullámzó fodraiban. Hogy lehet ez?

A koronavírus-járvány miatt a turisztika a legnehezebb időszakát éli, a túlélésért harcol. A most is telt házas siófoki Napfény Hotelben mégis pezseg az élet. Az üzemeltetőt bátran nevezhetjük a járvány egyik hősének, ugyanis ingyenes karantént biztosít azoknak a külföldi munkából hazatérő magyaroknak, akik valamilyen oknál fogva nem tudják elszeparálni magukat otthon. Tóth Gergely sokáig reménykedett, hogy április végére visszatérhet minden a régi kerékvágásba, de ebben már nem bízik.

– Először kilencen érkeztek, a második napon már húszan, az első hét végére pedig már több mint ötvenen voltak. Az első vendéget 17-én fogadtam, azóta pedig már 55-en vannak. Két hét után jövő kedden lesz az első kiköltözés, de már újabb nyolc ember regisztrált a következő turnusra. Az összes európai országból jönnek hozzánk, de vannak akik Vietnamból, vagy a Maldív-szigetekről érkeztek – magyarázta a Borsnak Tóth Gergely.

Az üzemeltetőnek egy saját szállodája is van a közelben, aminek a konyháját csak azért használják, hogy a napi háromszori ellátást biztosítani tudják a vendégeknek. A technikai személyzet felügyeli az épületet és osztja ki az ételeket.

Kétnaponta mennek vásárolni, egy Facebook-csoportban kommunikálnak. Az ételek változatosak, a sült húsoktól elkezdve, a tésztákon át, főzelékek is vannak. A környékbeli éttermek és pékségek is segítenek.

Az egyik szobában három barátnő húzza meg magát, de van, aki egy kutyával, egy pár pedig a cicájukkal érkezett. Próbáljuk feldobni a bezártságot, néhány napja egy meglepetés erkélykoncerttel kedveskedtünk nekik. Egy kocsiból dübörgött a zene. A Vén Európa volt a sláger, de zárásként a Himnuszt is meghallgattuk. Rengeteg szeretetet kapunk viszonzásul, ami lelkileg nagyon feltölt – mondta Tóth Gergely.

Szakmai tudásával egy helyi orvos, Nagy Gábor is segíti a karantén-hotel zavartalan működését.

– Az ételosztásnál az egészségügyi protokollt betartva kesztyűben és maszkban viszik az ajtók elé a bedobozolt ételeket. Kopogás után lerakják a csomagot, ahonnan néhány perc múlva a vendégek elveszik – magyarázta a Borsnak a szakember.

A karantén-hotel lakói

Szalkai Bálint 59 éves édesanyja 200 méterre él a hoteltől, de fia nem akarta kockáztatni az egészségét, ezért élt a lehetőséggel.

– Felső Ausztriából jöttem haza, egy hotelban dolgoztam. Anyának szoktam integetni, ő pedig puszikat küldd nekem. A négy ágyas szobámban kialakítottam egy sarkot, ahol tornázok. Annyira jó az ellátás, hogy a végére biztosan felszalad rám pár kiló – nevetett a 33 éves férfi.

* * *

A pápai Csenge és balatonfüredi Krisztián Tirolban dolgoztak egy éve, az interneten bukkantak a lehetőségre. A családtagok miatt nem volt lehetőségük elzárniuk magukat otthon.

* * *

A 33 éves Gergelynek és 28 éves Katalinnak már csak öt napja van hátra. Kirakózással és testedzéssel töltik az idejüket. A szüleikhez fognak menni.

* * *

Eszter Franciaországból érkezett Siófokra múlt csütörtökön. A 23 éves lány angolt tanított gyerekeknek, most leginkább filmezéssel tölti idejét.

* * *

A szakácsként dolgozó Csomortány László kilenc hónap után jött haza Németországból. A felesége az egészségügyben dolgozik, neki is karanténba kellett volna vonulnia, ha a férfi hazatér.

– A kutyám mindenhova velem tart, így nem volt kérdés, hogy a karanténba is elkísér. Nana nemrég múlt egy éves, szerencsére jól bírja a bezártságot. Amikor kiviszem a teraszra látom, hogy ácsingózik, nem érti miért nem megyünk le. Hoztam neki játékokat, az erkélyre piszkít - magyarázta a 42 éves férfi.

* * *

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27403_resized.jpg?avcount=1714002910
origo.hu

Felbukkant egy újabb halálos vírus

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27413_resized.jpg?avcount=1714002910
origo.hu

Kiestek a mélyen kivágott felsőből Vajna Tímea hatalmas mellei

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17158110_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Most kiderült: Ez a 4 csillagjegy a legjobb feleség

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17158837_auto_resized.jpg
magyarnemzet.hu

Ő is lehetne Marco Rossi kezdő csatára az Eb-n, de egy éve csapata sincs

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17153341_auto_resized.jpg
ripost.hu

Házasság első látásra: Csabi reagált a róla és Bogiról elterjedt pletykákra

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17155627_auto_resized.jpg
hirtv.hu

Kiderült, ki írta az elhíresült adatvédelmi nyilatkozatot

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27414_resized.jpg?avcount=1714002910
origo.hu

Alig takarja a melltartó az egykori szépségkirálynő mellét

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17150240_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

Citromos kölespuding: egy igazán különleges édesség

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17150605_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Fényképes bizonyítékot hozott a jövőből egy időutazó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17159166_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Meglepő ajándékot kapott Shane Tusup: „Szabályosan lesokkolt”

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17156374_auto_resized.jpg
borsonline.hu

„Azt hittem, másnapos vagyok” – Viszketés jelezte, hogy rákos lett a fiatal férfi

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/77QRqHkkmmuF0DtZdXHGjDbLVd1Rdd15Zl1PLKolGu0/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzY4NGFhYTc5ZTZlMjQ5Nzg5NGIzZjUzYTcwYjNlYjE5.jpg
Gyász

„Zsuzsi volt a legkiválóbb tanítványom” – egyetemi évek vártak a bakancslistás lányra

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/y-hkqrD9dfxH2X-iPEDLAF9i6gfpXCOX-pjYpdmstVQ/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2UxMjg3YmU3YzY3OTQ5ZDNiOGRkMThjNmNjNGUxMjI4.jpg
Patkánytámadás

Dráma Ócsán: Ijesztő elváltozást találtak a patkány által megharapott kisbaba szervezetében