Milliókért szül Ördög Nóra

A főváros egyik legfényűzőbb magánkórházába jelentkezett be Ördög Nóra, és választhat, hogy gumilabdán, kádban vagy ágyban vajúdik. A luxusnak azonban borsos ára van.
A főváros egyik legfényűzőbb magánkórházába jelentkezett be Ördög Nóra, és választhat, hogy gumilabdán, kádban vagy ágyban vajúdik. A luxusnak azonban borsos ára van.

Az apuka munka után beszalad egy lepukkant kórház szülészeti osztályára, ahol előbb lesütött szemmel átad százezer forintot egy gyűrött borítékban a szülésznek, majd ötven kisded közül megnézheti a sajátját egy zárt videoláncon keresztül. A körülmények ellenére is mindenki boldog, hiszen új élet született. Ez a kép él az átlagemberben egy szülésről, pedig vannak, akik egészen más körülmények között töltik ezeket a megismételhetetlen órákat.

Mintha egy ötcsillagos szállodába lépne be az ember, amikor a Lánchíd lábánál fekvő, dunai panorámás belvárosi magánklinika épületébe érkezik. Az egészségügyi komplexumban speciális szülészeti ellátás is folyik, amelynek ára persze sokszorosa az állami kórházak tarifáinak.

Egy hagyományos szülés 590 ezer forint, ha érzéstelenítést is kér a kismama, akkor már 730 ezer, ha pedig császárral kívánja világra hozni gyermekét, akkor 880 ezer forintra rúg a számla.

Az anyukák ezért az árért terhesgondozási programban vehetnek részt, egyágyas, fürdőszobás szobákban helyezik el őket, napi háromszori étkezést kapnak, a menüt étlapról választhatják. Pluszpénzért pluszszolgáltatás jár: van terhesjóga, ötcsillagos a la carte ellátás, és háromférőhelyes családi apartmant is lehet igényelni. Az anyuka azt is eldöntheti, hogy alternatív vagy hagyományos módon akar-e vajúdni, választhat kádas vagy akár gumilabdás módszer között is. Ő rendelkezhet a szoba berendezéséről, hangulatfényt, illatgyertyákat, fájdalomcsillapító füstölőket rendelhet.

Ördög Nóra a minap egy hetilapban mesélt arról, hogy ezt a klinikát választotta a szülés helyszínéül. Egy anno itt szült édesanya szerint jól választott, mert különleges gondoskodásban lesz része.

Én is ott szültem, a lehető legjobb hely, amit egy anyuka kívánhat – nyilatkozta lapunknak a neve elhallgatását kérő asszony. – Az embernek olyan érzése van, mintha nyaralna, bár ettôl még a vajúdás ott is nagy fájdalmakkal jár – teszi hozzá mosolyogva. – A körülmények azonban kétségtelenül fantasztikusak, a személyzet kedves, figyelmes és vérprofi. Az anyukák teljes diszkrécióra számíthatnak.

Az édesanya az árakról is szívesen mesélt:

– Nos, én pár napot voltam bent, a legjobb csomagot rendeltem. Körülbelül hárommillió forint volt a számla.