Milliárdokat kell fizetnie a jógagurunak

Pert nyert a forró jóga atyja, Bikram Choudhury ellen egy volt alkalmazottja.
Pert nyert a forró jóga atyja, Bikram Choudhury ellen egy volt alkalmazottja.

A bíróság döntése értelmében a 69 éves jógagurunak 6,5 millió dollár (1,9 milliárd forint) kártérítést is kell fizetnie a korábban Minakshi Jaffa-Boddennek megítélt majdnem egymillió dolláron (288 millió forint) felül. Bikram az ítélet kihirdetése után kirohant a Los Angeles-i tárgyalóteremből.

A dollármilliomos jógi ügyvédként alkalmazta az indiai aszszonyt, aki 2013-ban vette fel a kesztyűt volt főnökével szemben. Azt állítja: a tanítványaival erőszakoskodó Bikram mellett ő verbális szexuális zaklatásnak volt kitéve, és a jógaguru megfenyegette, hogy őt és gyermekét is megöleti, ha tovább nyomoz zaklatási ügyeivel kapcsolatban. Bikram tagadta a vádakat, ráadásul azt állította: a csőd szélén áll, mert tavaly egyáltalán nem volt bevétele, évek óta nincs haszna az oktatók képzéséből, kölcsönből fizeti a számlákat és a béreket, Beverly Hills-i villáján jelzálog van, hawaii ingatlana pedig csupán egy apró lakás.

Jaffa-Bodden ügyvédje, Mark Quigley szerint mindez csak hanta, Bikram az összeg kilencszeresét is gond nélkül ki tudná pengetni.

– Azt hiszi magáról, hogy isten, és bár­mit megtehet. Meg kell állítani! – fogalmazott Quigley, aki megígérte, a kártérítést az utolsó centig behajtatják Bikramon.