Migránsnak nézték és leszedték a buszról a népligeti pályaudvaron

Botrányos események játszódtak le múlt szombaton a népligeti buszpályaudvaron. Egy Bécsben élő nigériai édesapa az öt- és a hároméves kisfiával szeretett volna hazautazni az egyik busztársaság járatával, amikor is váratlan akadályba ütköztek.

– Mindhármuknak érvényes jegyük volt a buszra, de a sofőr emelt hangon közölte velük, hogy nem viszi el őket – mesélte a Borsnak a nigériai férfi magyar felesége, Tekla, aki ezúttal nem tartott a családjával. – Azt mondta: gyerekülés nélkül biztosan nem szállhatnak fel. Egyáltalán nem értették, mivel korábban már többször is utaztunk ezzel a társasággal, és soha senki nem problémázott ezen. Beígérték, hogy a következő járatra szereznek nekik, de ebből végül semmi sem lett – fakadt ki.

A bécsi buszjáratra nem engedték fel a nigériai apát és két kisfiát © MTI

Az édesapa ezt követően emelt hangon próbált megoldást találni a pályaudvaron. Ekkor egy nő váratlanul nekiesett, így a helyszínre kihívták a rendőröket.

– A férjemet több utas is migránsnak nevezte, pedig ő csak azon értetlenkedett, hogy miért nem segítenek nekik. A nővel együtt bevitték őket kihallgatásra a rendőrségre. Mindkét fiam rettegett a félelemtől, hosszú órákat töltöttek odabent. Bécsben szándékosan magyar nyelvű óvodába járatjuk őket, de a kicsik most azt mondják: soha többet nem akarnak Magyarországra jönni – keseredett el Tekla. A család végül egy hatórás kálvária után vonattal jutott haza Bécsbe.

A nő, aki a pályaudvaron belekötött az apába. Végül mindketten a rendőrségen kötöttek ki

Kerestük a FlixBus busztársaságot, akik arról tájékoztattak: a szabályzatuk előírja, hogy a kicsik a biztonság érdekében csak gyermeküléssel utazhatnak. Ezt az utasoknak kell biztosítaniuk, így a buszsofőr nem hibázott. A rendőrség szabálysértési eljárás keretében nyomoz.