Miért nem jár kártérítés a szétvert fejű jegyellenőrnek?

Felháborító és elfogadhatatlan! Ezzel a két jelzővel illette két vezető is, miután megtudták: a BKK nem fizet kártérítést.
Felháborító és elfogadhatatlan! Ezzel a két jelzővel illette két vezető is, miután megtudták: a BKK nem fizet kártérítést.

Egy ellenőrnőt brutális támadás ért az 50-es villamos megállójában – írta meg a Bors. Ildikó megbírságolt egy férfit, mert nem volt jegye, majd mindketten leszálltak a villamosról. A férfi itt számon kérte az ellenőrnőt, hogy miért büntette meg, majd ököllel arcon vágta a halálra rémült Ildikót. A nő arcát műteni kellett, munkaadója azonban nem állt mellé a bajban, most kártérítésért perel. Támadóját hat év börtönre ítélték, másfél évre felfüggesztve.

Nemes Gábor, az Egységes Közlekedési Szakszervezet elnöke érthetetlennek tartja a BKK hozzáállását.

– Miért nem jár kártérítés annak a munkavállalónak, akit munkaidőben, munkavégzés közben súlyos támadás ért? Egyetlen kivétel lehetne, ha a megtámadott hölgy nem úgy viselkedett, mint azt a feladatköre megköveteli. Itt azonban erről szó sincs, így remélem, a bíróság is megítéli a neki járó összeget – magyarázta az elnök.

Bár az ügyben nem érintett, de egy másik szakszervezetnél is kiverte a biztosítékot a cég intézkedése.

– Itt még ítélet is van, amely kimondja, hogy bűncselekmény történt. Manapság divat a cégeknél, hogy nem fizetnek, csak, ha már hivatalos végzés van róla – mondta Bubenkó Csaba, a KDFSZ vezetője.