Mi lesz Czeizel Endre hagyatékával?

Úgy tűnik, mintha halála után Czeizel Endre egész életműve összeomlana.
Úgy tűnik, mintha halála után Czeizel Endre egész életműve összeomlana.

Családja körül dagad a botrány: mivel nincs végrendelete, volt szeretője, két kisebbik gyermeke anyja, Dóra a hagyatéki eljárás során kérte az ügyben eljáró közjegyzőt, hogy egy értékbecslő segítségével állapítsa meg, pontosan mik és mekkora összegben képezik a hagyatékot. A Bestnek a Czeizelnél több mint negyven évvel fiatalabb asszony ügyvédje elmondta, ennek egy oka van: az örökösök között nézeteltérés van.

Az orvos-genetikus magzatvédő szerei körül sincs minden rendben. Czeizel Endre már nagyon beteg volt, amikor piacra dobta kétféle magzatvédő vitaminját a Q Pharma Kft. forgalmazásában. A világszenzációként bejelentett magzatvédőjét forgalmazó cégről a Bors megtudta: egy gyógyszerkereskedelmi cég, a Phoenix Pharma Zrt. végrehajtást kért rá tavaly novemberben. A végzés ellen fellebbezésnek nem volt helye. Egyelőre nem tudni, hogy mit vétett a magzatvédőt forgalmazó cég, mert hiába próbáltuk mindkét vállalkozást megkérdezni a részletekről, lapzártánkig nem jártunk sikerrel.

A Czeizel Endre által választott Q Pharma Kft.-nek a NAV-val is meggyűlt a baja. Tavaly év végén az adóhatóság észak-budapesti adóigazgatóságának hátralékkezelési osztálya kért rá végrehajtást, ám a cégkivonatok szerint a kft. már rendezte ezt a tartozását.