Meztelenül, sállal a fején akart 4 nőt megerőszakolni Budapesten – videó

A vádirat szerint a 28 éves férfi 2016 decemberétől a 2017 áprilisában történt elfogásáig összesen négy nőt támadott meg szexuális célzattal Budapest XIV. kerületében.
A vádirat szerint a 28 éves férfi 2016 decemberétől a 2017 áprilisában történt elfogásáig összesen négy nőt támadott meg szexuális célzattal Budapest XIV. kerületében.

A vádlott a bűncselekményeket az éjszakai, hajnali órákban követte el az utcán egyedül sétáló nők ellen. Autójával követni kezdte őket, majd megállt, és teljesen meztelenül, az arcát egy sállal vagy maszkkal eltakarva, kiszállt az autóból és a nőkre támadt. Elkapta, majd lefogta, a földre rántotta, és bántalmazta, többüknek az arcát ököllel ütötte, hogy megerőszakolhassa őket.

Két esetben a szexuális erőszak nem valósult meg; az egyik esetben a megtámadott nő hangos kiabálása és heves védekezése miatt, a másik esetben pedig azért, mert az egyik közeli házban lakó meghallotta az áldozat segélykiáltásait, és megzavarta a férfit.

Volt olyan nő, akit a vádlott olyan súlyosan bántalmazott, hogy nyolc napon túl gyógyuló arccsont-, szemüreg-, illetve állcsont töréseket szenvedett.

A Budapesti XIV. és XVI. Kerületi Ügyészség a jelenleg is előzetes letartóztatásban lévő férfival szemben négy rendbeli szexuális erőszak bűntette, illetve kísérlete, valamint súlyos testi sértés bűntette miatt nyújtott be vádiratot az illetékes bíróságra. A vád tárgyává tett bűncselekmények büntetési tételének felső határa – a bűnhalmazat miatt – 12 évig terjedő szabadságvesztés.

A férfi elfogásáról készült korábbi, Budapesti Rendőr-főkapitányság által készített felvételek elérhetősége: