Mérsékelték Geréb Ágnes büntetését

Csütörtökön délelőtt a Fővárosi Ítélőtábla a megújított perben ítéletet hirdetett.
Csütörtökön délelőtt a Fővárosi Ítélőtábla a megújított perben ítéletet hirdetett.

Ahogy megírtuk, a korábbi szakértői vizsgálatok miatt rendeltek el perújítást Geréb Ágnes ügyében, ezért csütörtökön új ítélet született. A bíróság mghozta a döntést, miszerint az egyik esetben szülésznő ténykedése és az újszülött maradandó károsodása között nincs egyértelmű összefüggés, de mégis bűnös, mivel ikerszülést vállalt otthon, amihez a megfelelő személyzet, valamint a szükséges tárgyi feltételek is hiányoztak.

Az utolsó szó jogán kronológiai sorrendben sorra vette a pályafutása alatt vele kapcsolatos folyamatos atrocitások büntetéssel is járó pontjait © Kecskméti Zoltán

Geréb Ágnes tehát a mai ítélet szerint az ikerterhesség ügyében a foglalkozás közben elkövetett veszélyeztetésben bűnös, a vállelakadással történt szülésnél viszont nem változott a foglalkozás körében elkövetett halált okozó veszélyeztetés bűncselekménye. A két év fogház büntetés sem változott, azonban a munkától való eltiltást tíz évről nyolc évre csökkentették, és a fogházbüntetést öt év próbaidőre felfüggesztették.