Aktuális

Menthetetlen a nő, ha csaló vet rá szemet

Hu-Zo

Létrehozva: 2012.06.22.

Egy szerelmes nő bármire képes imádata tárgyáért, mindenét odaadja a vágyait beteljesítő férfinak. Aztán kiderül, hogy a nagy Ő csaló, a becsapott nő az önérzetével együtt vagyonát is sirathatja.

Jóképű, előzékeny, kellemes humorú, mindig megértő, igazi társ a mindennapokban – a legtöbb nő ilyen férfiről álmodik. S ha a sármőrnek még a pénztárcája sem üres, akkor ő a megtestesült tökély. Nem árt azonban észben tartani, hogy nem minden az, aminek látszik, a grál lovag álarca mögött egy kisstílű gazember rejtőzhet.

Kaméleonként élt a házasságszédelgő

A Bors 2008-ban hosszú cikksorozatban foglalkozott D. Attila ügyével. A jóképű férfi több nőt hitegetett szerelmével, egyiküket feleségül is vette, az asszony még gyermekkel is megajándékozta őt. Minden áldozatának azt mondta, hogy sikeres üzletember, azonban némely ügyletére azonnal készpénzre volt szüksége, amelyet a hitegetett nők gyanakvás nélkül át is adtak neki.

D. Attila több álnevet használt, csalássorozata végére kiderült, hogy volt olyan asszony, aki nem is ismerte a férfi valódi személyazonosságát. D. Attila a feleségét tizenhatmillió forinttal kopasztotta meg, majd nyomtalanul eltűnt, ugyanígy járt el a többi asszony esetében is, egyiküket, H. Anitát is tizenkétmillió forintjától szabadította meg. A rendőrség végül elfogta a férfit.

Három éven át bolondították Csillát

S. Csillát három éven keresztül bolondította egy házasságszédelgő. A férfi végig nagyon kedves és udvarias volt, végül egymillió-hétszázezer forintos adósságba taszította az asszonyt, aki egyedül neveli fiát. Miután rádöbbent a sokkoló valóságra, Csilla magánnyomozásba kezdett, és felvette a kapcsolatot több pórul járt nővel. Rádöbbent, hogy a házasságszédelgés iparággá vált Magyarországon, minden csaló hasonló sablonokat használ.

Interneten csavarta el áldozata fejét

A napokban fogták el a sokáig Thaiföldön bujkáló E. Gábort, aki a rendőrség szerint milliókat nyúlt le olyanoktól, akikkel netes társkeresőkön ismerkedett. Összesen négy elfogatóparancs volt érvényben a negyvenhét éves budapesti férfi ellen, akit a BRFK nyomozói szombaton a II. kerületben csíptek nyakon. E. Gábornak világszerte akadtak áldozatai.

A megnyerő külsejű és modorú férfi egyik károsultja internetes naplót nyitott, ebben a Thaiföldön élő magyar hölgy részletesen elmeséli, hogyan csalt ki tőle Gábor 1,2 millió forintnak megfelelő helyi pénzt.

„Kölcsön adtam neki százkilencvenezer bahtot egy gyors karácsony előtti üzletre, mivel állítása szerint várja a befektetett pénzét vissza, ami csak új év után érkezik meg. Az üzlet korrektnek tűnt, a hasznon osztozunk. Ám mire a fizetés esedékes lett volna, emberünk eltűnt a zsetonnal.”

Intelligensek és remek színészek

Csehák Hajnalka pszichológus szerint egy szerelmes nő – főképp, ha korábban már sok csalódás érte – bármit elhisz kedvesének, hiszen cserébe olyan érzéseket kap, amelyekre nagyon vágyott.

– A csalók általában roppant intelligens személyek, rendkívüli az alkalmazkodó képességük, remek emberismerők, s gondosan felépítik a szerepüket, amelyet eljátszanak – magyarázta a szakértő. 

– Mielőtt akcióba lépnének, rendszerint összegyűjtenek annyi pénzt, amellyel ideig-óráig el tudják hitetni a nővel, hogy mögöttük is jó egzisztencia áll, nem szorulnak a nő anyagi segítségére. Gondosan megválasztják az áldozatukat. Néhány beszélgetés vagy internetes csevegés alkalmával a nőről kiderül annyi információ, amely alapján a csaló eldönti, hogy érdemes-e belevágnia az akcióba.

Az efféle gátlástalan ember ellen szinte képtelenség védekezni, ha a nő érzelmileg elkötelezi magát, akkor az esetleges gyanakvás is elül benne.

Fordítva is működik a képlet

Az érzelmek játékát női bűnelkövetők is tökéletesen képesek felhasználni. Egy 34 éves nőt 2008 áprilisában fogtak el, aki 2005 nyarán ismerkedett meg egy 73 éves férfival. Miután néhányszor találkoztak, a nő felajánlotta, hogy jegyezzék el egymást.

Hamarosan közölte, hogy ő görög származású, ortodox vallású, és azt állította: náluk az a szokás, ha egy férfi és egy nő között mély érzelmi kapcsolat alakul ki, akkor a férfi – hűsége és szeretete jeleként – a nőre ruházza a vagyonát.

A férfi az asszony nevére több ingatlant is megvásárolt, amiket a nő valójában ajándékba kapott, így a becsapott férfit több mint 26 millió forint kár érte.

A szélhámosok ismérvei

- Ellenőrizhetetlen a foglalkozásuk, például: Nemzetbiztonsági Hivatal, nagykövetség, külföldi munkahely
- Karrierjük fellendítéséhez, vagy színlelt betegségek gyógyíttatására kérnek kölcsönöket
- Olyan nők ismeretségét keresik, akik válófélben vannak, vagy korábban kiábrándultak a férfiakból
- Jól ismerik a nők lelkét, bizalmukba férkőznek
- A pénz átadásáról nincs papír, és nincs tanú sem 

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17172882_auto_resized.jpg
origo.hu

Litvánia felrobbantaná a krími hidat, az oroszok erősen reagáltak

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27644_resized.jpg?avcount=1714578911
origo.hu

Ukrajna bejelentette, elvesztette hadseregét

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17178025_auto_resized.jpg
life.hu

A legtöbben figyelmen kívül hagyják azt a jelet, ami a párkapcsolat végét jelentheti

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17179802_auto_resized.jpg
magyarnemzet.hu

Izraeli Merkava tankot pusztított el az egyiptomi hadsereg + videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17176568_auto_resized.jpg
ripost.hu

Most jött a hír: nem tudták megmenteni, elhunyt a világbajnok sportoló

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17175611_auto_resized.jpg
hirtv.hu

Bayer Zsolt: Gazember a családban

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27645_resized.jpg?avcount=1714578911
origo.hu

Dadog, makog, összevissza beszél a zavarba jött Cseh "Katka" - videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17177382_auto_resized.jpg
astronet.hu

Az Irgalmasság Angyala védelmez minket május 1. és 5. között

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17178675_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Tóth Gabi nem titkolja tovább: romokban van az élete

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27483_resized.jpg?avcount=1714578911
videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17177683_auto_resized.jpg
borsonline.hu

„Összejöttek a hátam mögött” – kitálalt a megcsalt vőlegény Marics Peti és Binhky románcáról

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/05/fkTNPRW9LoZY_HPk1L6nbB-sgLO1uoiBgrzb--sll_w/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2M0MGEyMjVmMWNjOTQ3M2E4MjJiODNlNTkwZDc1ZmMx.jpg
Brüsszel

Menczer Tamás: Nem ezt ígérték! - Videó

https://cdn.borsonline.hu/2024/05/VtALayHDkS61n88Cc_AmC9Dv5CFmSTO--9pV1EtsQw0/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2Y3OTViMjcwNGFjYjRiNTViOTg5MjZiNDc1NzkxNDVm.jpg
Ígéret

Szentkirályi Alexandra: „Haladni fog ez a város a szó szoros és átvitt értelmében is”