Megverték a sitten a perverz szigetszentmiklósi apát

Hogy teltek a napok a rémségek házában? Mi lett a megrontott kicsik sorsa? A közellenséggé vált K. Rudolf bátyja nyilatkozott a Borsnak.
Hogy teltek a napok a rémségek házában? Mi lett a megrontott kicsik sorsa? A közellenséggé vált K. Rudolf bátyja nyilatkozott a Borsnak.

A Bors 2013 má­jusában elsőként számolt be az ép ésszel felfoghatatlan szigetszentmiklósi esetről. A letartóztatott szülők – K. Rudolf és H. Andrea – a vádirat szerint éheztették 8, 9 és 10 éves gyermeküket, máskor rovarokkal, ürülékkel etették, rendszeresen verték és megerőszakolták őket.

A házaspárt 2013 februárjában tartóztatták le, büntetőperük zárt ajtók mögött zajlik, ítélet tavasszal várható.

A Borsnak interjút adott K. Rudolf bátyja.

Tartják a kapcsolatot?

Nem látogatom őt, a telefonhívásait nem fogadom és a leveleire sem válaszolok. Amióta tudom, hogy mivel gyanúsítják, azóta megszűnt számomra. Két gyermekem van, nem bírnám ki, ha újra találkoznom kellene Rudival.

Korábban semmi sem utalt Rudolf beteges hajlamaira?

Nem, és hasonló dolog miatt sosem került szembe a tör­vénnyel. Szerintem a baj ott kezdődött, amikor megismerte Andit. Az a nő nem normális, kezelték a pszichiátrián, de Rudi mégis teljesen a hatása alá került. Az sem zavarta, hogy iszonyatos koszban, bűzben éltek, a házuk, a kert egy nagy romhalmazzá vált. Amikor megpróbáltam Rudival ezekről a dolgokról beszélni, dührohamot kapott, azt mondta, szálljak le Andiról.

A gyerekek nem viselkedtek furcsán?

Mindenki zárkózott volt. Egyszer láttam, hogy a gyerekek durva horrorfilmet néznek. De hiába szóltam, Andi csak legyintett. Egyébként Andi szinte évente szült, és a gyerekek többsége beteg volt. A nyolc testvér közül többet kiemeltek a családból, egy helyi asszony vette őket magához.

Mi lett a megrontott kicsik sorsa?

A legutolsó információm szerint egy rendőr házaspárnál helyezték el őket, náluk nevelkednek. Sajnos én hiszek a vádaknak, úgy gondolom, hogy ezek a szörnyűségek valóban megtörténhettek. Nem tudom, hogy a gyerekek valaha is kiheverhetik-e ezt.

Milyen büntetést kíván?

Szigorú ítéletet várok, de úgy tudom, hogy a büntetése már megkezdődött, Rudi megkapta a magáét a börtönben. Ugyebár a bent ülők többsége is apa. Az eset után elkülönítették, ám az udvari séták alkalmával többször halálosan megfenyegették az ablakból kikiabáló rabok.

© Fotó: Fejér Bálint

Kirúgták a családsegítőt

Az eset kipattanása után a Pest Megyei Kormányhivatal vizsgálatot indított, amely megállapította, hogy a területileg illetékes védőnő, gyermekorvos, óvoda, iskola, illetve a gyermekjóléti szolgálat sem észlelte az évek óta tartó szexuális bántalmazást. Elbocsátottak egy családgondozót, a gyermekjóléti szolgálat vezetője ellen pedig fegyelmi indult.

A Bors megkeresésére Beluzsárné Belicza Andrea, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője közölte: a szülőkön kívül más ellen nem indult büntetőeljárás.