Megszökött az igazi Hannibal Lecter

Az egy kaliforniai börtönből kitört rab olyan gonosz lelkű, mint a Bárányok hallgatnak című filmből ismert Hannibal Lecter.
Az egy kaliforniai börtönből kitört rab olyan gonosz lelkű, mint a Bárányok hallgatnak című filmből ismert Hannibal Lecter.

Így fogalmazott az ügyében eljáró ügyész, Heather Brown. Huszszein Nayeri szörnyű bűnöket követett el. „Kifinomult, hihetetlenül erőszakos és ravasz, kifejezetten ördögi természete van” – mondta róla az ügyész.

Úgy sejtik, ő lehetett a szigorúan őrzött Santa Ana-i börtönben végrehajtott szökés értelmi szerzője, amelyben két másik rendkívül veszélyes bűnözőtársa is részt vett. A rabok elvágták a rácsokat, és a tetőn át kereket oldottak. Mire tizenhat órával később az őröknek leesett, mi történt, már árkon-bokron túl jártak.

A 37 éves Nayeri azért került börtönbe, mert elrabolta haragosát és annak barátnőjét, majd kihalt, sivatagi területre hurcolta őket. Ott minden elképzelhető módon, például lángszóróval kínozta őket, végül levágta a férfi hímtagját. Először Iránba menekült, de végül Csehországban 2014-ben elkapták.

A másik két rabot, a 20 éves Jonathan Tieut gyilkosságért zárták be, míg a 43 éves Bac Doungot gyilkossági kísérlettel vádolják. A nyomravezetőnek 200 ezer dolláros (58 millió forint) jutalmat ajánlottak föl.