Megromlott Hagyó Miklós hallása a börtön miatt

Hallókészülékkel is alig értette a bíró szavait Hagyó Miklós, akit felfüggesztett börtönre ítéltek. A volt MSZP-s főpolgármester-helyettes jókedvűnek tűnt már az ítélethirdetés előtt is.
Hallókészülékkel is alig értette a bíró szavait Hagyó Miklós, akit felfüggesztett börtönre ítéltek. A volt MSZP-s főpolgármester-helyettes jókedvűnek tűnt már az ítélethirdetés előtt is.

A drasztikus fogyása óta jó néhány kilót felszedett expolitikus öröme fokozódott, amikor kiderült: két évet kapott négy évre felfüggesztve.

Négy év után jutottak az elsőfokú ítéletig

A Kecskeméti Törvényszéken első fokon hirdettek ítéletet a 2012 óta tartó Hagyó-perben, amelyben tizenöt embert – köztük a BKV volt vezetőit – vádoltak hűtlen ke­zeléssel, hivatali visszaéléssel, vesztegetéssel. Hat vádlottat fel­mentettek, a többiek felfüggesztett szabadságvesztést, pénzbüntetést kaptak. Hagyót a hivatali vesztegetés vádja alól felmentették.

Középfülgyulladást kapott az előzetesben

A szabadlábon védekező Hagyónak nem volt kötelező megjelennie a tárgyaláson (összesen hat vádlott jelent meg), de végigülte az ítélet órákig tartó indoklását. Közben többször is állítania kellett a mindkét fülén lévő hallókészülékén, mert nehezen hallotta a bírót. Még előzetes letartóztatása alatt szenvedett halláskárosodást súlyos középfülgyulladás miatt. Kilenc hónapos fogva tartása alatt harminchét kilót adott le.

Nem úszta meg vi­szont a pénzbüntetést. Egy másik vádlottal közösen 39 millió forintos sarcra ítélték, amelyet a BKV-nak kell kifizetniük. Ezt talán fedezi az ügyészség által lefoglalt, 240 négyzetméteres budai társasházi lakásának értéke.

Szalainénak jár az ötvennégymillió

A perben felmentették Szalainé Szilágyi Eleonórát is, aki a BKV humánpolitikai igazgatójaként 2008-ban 86,2 millió forintot kapott végkielégítésként és jutalomként. Az ítélet szerint törvényesen járt neki az összeg, így feloldották a zárolt ötvennégymillió forintos bankszámláját.