Megrázó balesetben halt meg az angyali tízéves kislány

Amikor meglátta, hogy egy száguldó autó tart két másik kicsi felé, azonnal cselekedett. Hősiessége az életébe került.
Amikor meglátta, hogy egy száguldó autó tart két másik kicsi felé, azonnal cselekedett. Hősiessége az életébe került.

Borzasztó tragédia rázta meg a kaliforniai Lakeside városát hétfőn délután. Kiera Larsen ugyanis éppen házuk udvarán játszott barátaival, többek között az egyéves Adison és a kétéves Emma Jenkinsszel, amikor egy – a közelben parkoló Mercedes vélhetően azért, mert rossz sebességi fokozatban parkolták le – egyenesen feléjük kezdett gurulni. Kiera hihetetetlen lélekjelenlétről tett tanúbizonyságot, és az érkező autó elől ellökte a két kisgyermeket, ami így őt gázolta el. Bár a mentők gyorsan a baleset helyszínére értek, a kislány később a kórházban belehalt sérüléseibe.

– Kiera mindkét kislányom életét megmentette. Egy igazi hős, aki mindig az én kicsikéim őrangyala marad. Egy pillanatig sem gondolkodott, amikor meglátta, hogy a Mercedes feléjük tart. – mondta a FOX 5 helyi tévécsatornának Alissa Jenkins.

Jenkins vőlegénye, Jonathan Gusich szerint Kiera olyan volt lányainak, mintha a nővérkéjük lett volna. Mindig vigyázott rájuk, és még csak kérniük sem kellett rá, mert nagyon szerette őket.

– Fogalmunk sincs, hogy mit tehetnénk, hogy enyhítsük Kiera szüleinek fájdalmát. Adison és Emma azért élhet, mert Kiera ott volt és feláldozta saját magát értük. – mesélte Gusich.

A kaliforniai hatóságok vizsgálják, hogy pontosan mi okozhatta a szörnyű tragédiát.

Egy internetes portálon már gyűjtés indult, hogy ki tudják fizetni a hős Kiera temetését. Eddig közel 60 ezer dollár (16 millió forint) gyűlt össze a Larsen családnak, akik nem győznek megköszönni a sok önzetlen felajánlást.