Megmondták a hős mentős kisfiának: apa nincs többé

Élete legnehezebb pillanata volt a kedd hajnalban elhunyt kunhegyesi mentőápoló feleségének, amikor el kellett mondania a kisfiának, hogy apa többé nem jön haza. B. Gábort családja mellett bajtársai és egész Kunhegyes gyászolja.
Élete legnehezebb pillanata volt a kedd hajnalban elhunyt kunhegyesi mentőápoló feleségének, amikor el kellett mondania a kisfiának, hogy apa többé nem jön haza. B. Gábort családja mellett bajtársai és egész Kunhegyes gyászolja.

Sokként érte a kunhegyesieket a fiatal mentőápoló és édesapa, B.Gábor hirtelen elvesztése. Mint ismeretes: kedden hajnalban egy szüléshez riasztották a mentőket, ám az esetkocsi a 34-es úton, Kunhegyes és Kunmadaras között az árokba borult, és a mentőautóból kizuhantak. Gábor sérülései olyan súlyosak voltak, hogy életét már nem sikerült megmenteni. Kollégája és legjobb barátja, T. Tamás vezette a kocsit, őt a debreceni kórházban kezelik, végtagsérüléseket szenvedett és koponyaműtétet végeztek el rajta. Úgy tudjuk, miután magához tért, elmondták neki, hogy meghalt a barátja.

© Fotó: karcagtv.hu

Gábort imádott felesége és hétéves kisfia gyászolja. Az asszonyt, aki maga is az egészségügyben dolgozik, nagyon megviselte férje elvesztése. A családfô hétfőn éjszakára ment dolgozni, de másnap reggel már nem ment haza. Helyette a tragikus hír érkezett, hogy balesetben meghalt. Romokban lévő nejének ráadásul élete legnehezebb feladatával kellett megbirkóznia, amikor közös gyermeküknek, Balázskának el kellett mondania, hogy édesapa többé nem jön haza, és nem öleli őket magához. Az asszonynak nem is volt lelkiereje hozzá, egy nap kellett ahhoz, hogy elmondja a kisfiúnak, mi történt apukájával.

© Fotó: Facebook

– Sokáig sírt, majd azt mondta, apa már a mennyországból néz le ránk – mondta a Borsnak a kisírt szemű édesanya, majd elnézést kért, és könnyeit nyelve visszament a házukba.

Gábort sokan ismerték és szerették a településen, közismert ember volt, mielőtt mentősként dolgozott, a szociális otthonban segített az időseket ápolni, ebédet vitt nekik, és ezért sokan hálásak voltak neki. Többek között Borsodi Pálné, aki a Borsnak elmondta, hogy saját fiaként szerette Gábort, aki gyakran meglátogatta és mindenben segített neki.

–Felfoghatatlan, ami történt, nagyon jó ember volt, és segített az embereken – sóhajtott Erzsike néni.
Munkahelyén, a kunhegyesi mentőállomáson kitették a fekete zászlót Gáborra emlékezve, kollégái mécseseket gyújtottak a kerítés előtt.

© Fotó: Bors

Lovász Gyulától, a kunhegyesi mentőállomás vezetőjétől megtudtuk: Gábor 2009 óta dolgozott ápolóként, több sikeres újraélesztést végzett, amiért kitüntetést is kapott.

– Folyamatosan képezte magát, teljesítménye kimagasló volt. Tizennyolcan dolgozunk a mentőállomáson, nagyon összetartó a társaság, így Gábor nemcsak a kollégánk, hanem jó barátunk is volt, és nagyon megrendített mindenkit a halála. Jó humorú, vidám ember volt, emberileg is színt hozott az életünkbe. Nehéz szívvel ültem be ma a mentőkocsiba, de ez a hivatásunk, és csinálni kell tovább – emlékezett rá a főnöke, majd adott egy fotót a Borsnak, amelyen Gábor a kunhegyesi bajtársaival látható.
A rendőrség egyelőre vizsgálja, hogy mi okozta a balesetet.

Kapcsolódó jegyzetünk itt olvasható.