Megható üzenetben búcsúzott kajakos társa a szombaton meghalt világbajnoktól

Egykori kajakos társa is elbúcsúzott közösségi oldalán a szombat hajnalban autóbalesetben elhunyt Janza Richárdtól. Tamás, aki közel tíz évig versenyzett az ifjúsági világbajnok kajakossal, a Borsnak elmondta, öccseként tekintett Richárdra.

– Miközben ezeket a sorokat írom Neked, én megállás nélkül csak sírok. Mert ezeket a gondolatokat nem mondtam el neked, most pedig már késő. Nem tudok annyit írni, hogy megköszönjem, mennyi mindent tettél értem. Úgy gondolom, bátran hívhatlak én is a testvéremnek, hiszen azok voltunk – üzent barátjának Tamás, akit mint mindenkit Richárd környezetében, nagyon megviselt a kajakos korai halála.

– Páratlan volt a mi kapcsolatunk, félszavakból megértettük egymást, a végén már egy fél húzásból tudtuk, mit gondol a másik. Míg kajakoztunk, sosem akartam beismerni: nagyobb tehetséged volt a kajakozáshoz, mint nekem. Kiemelkedő alakja voltál a férfimezőnynek. Az én szívemben az emléked tovább él, és örökre ott leszel velem. Nyugodj békében testvérem – zárta sorait a fiú.

A baleset másik áldozata a 22 éves D. Bálint volt, akiről egykori iskolája, az óbudai Alternatív Közgazdasági Gimnázium honlapján emlékezett meg. A fiú emblematikus arca volt egykor az iskolának, gyakran visszajárt oda.

Az autó, amelyben Richárd és barátja, Bálint ültek © Police.hu

A tragédiával kapcsolatban több részlet is kiderült a nap folyamán. A 24.hu azt írta, 130-cal csapódott Richárd és barátja autójába a vétkes sofőr – ami egyébként jobbkormányos volt. Az RTL Klub híradójában pedig elhangzott, vizsgálja a rendőrség, ivott-e alkoholt a vétkes sofőr, aki jelenleg súlyos sérülésekkel fekszik a kórházban. Ellene halálos közúti baleset okozása miatt folyik nyomozás.