Megható: saját kislányának írt gyerekkönyvet az apuka

Olyan könyvet szeretett volna, amivel négyéves kislánya igazán azonosulni tud...
Olyan könyvet szeretett volna, amivel négyéves kislánya igazán azonosulni tud...

Egy egyesült Államokban élő, de kínai származású apának, Jerry Zhangnak egy nap azt a kérdést tette fel négyéves kislánya, Madison, vajon a szereplők azokban a gyerekkönyvekben, amiket annyira szeret, miért nem olyanok, mint ő?

Jerry elgondolkodott a kérdésen. Valóban: sok meseköny szól fehér kislányokról, de kínaiakról csakis olyan, ahol a kultúra kerül előtérbe, nem pedig a mese és a kaland - ezek pedig (a kis Madison szavaival élve) unalmasak. Mit tehet ilyenkor egy szerető apuka? Saját mesekönyvet ír lányának - és a hozzá hasonló kislányoknak.

Jerry kifejezetten kislánya képére alkotta meg "hősét", Peppert

Jerry Zhang nem csak megírta Pepper Zhang első történeteit egy átlagos gyerkőcről, aki szép lassan a világ legnagyobb művészévé válik, de egy netes gyűjtés keretén belül támogatókat is szerzett a könyv kiadására. Eddig az eredetileg kitűzött 5000 dolláros cél hatszorosa gyűlt össze - azaz láthatóan más apukák - és kislányok - is örülnének a különleges mesekönyvnek.

Jerry egyébként úgy tervezi, hogy a kis Pepper története nem egyetlen könyvet, de egy egész sorozatot fog majd felölelni.