Aktuális

Megható: az anya halálos ágyánál tartották meg az esküvőt – videó

Bors

Létrehozva: 2017.01.11.

Csillogó fények, halvány színű rózsákkal beterített a szoba. A menyasszony fehér csipkés ruhát viselt ugyanúgy, ahogy a koszorúslányok is. A menyasszony anyukája bordó ruhát választott, ami illett lánya csokrához.

Az anya oxigénmaszkot is viselt, ami a légzését segítette, miközben párnákkal kitámasztva feküdt a kórházi ágyán.

Kristin Owens és Brian Powers úgy tervezte, egy hónappal később tartják meg az esküvőjüket. Valami mást, nagyobbat szerettek volna.

De a terveket megváltoztatták, mikor Kristin édesanyját, Cherylt beutalták egy indianapolisi kórházba. A kemoterápia, amit veserákja miatt kapott, ugyanis nem volt hatásos. A rák átterjedt már a tüdejére is. Az orvosa azt mondta, csak hetei vannak hátra.

Kristinnek azonban eszébe se jutott, hogy az esküvőjét megtarthatnák édesanyja nélkül. Szóval úgy döntött múlthét kedden: aznap tartsák meg az esküvőt Cheryl betegágyánál.

Az anya először nem találta túl jó ötletnek, hiszen ő is, ahogy lánya, egy nagy lagzit szeretett volna Kristin kislány kora óta.

„Az anyukám a legjobb barátom” – mesélte a 33 éves Kristin az IndyStarnak. A lány mindent megrendezett, hogy minden rendben legyen, de még ő is meglepődött az eredményen.

„Jobb lett, mint amit eredetileg terveztem. Mindenki megmutatta, hogy a helyzet ellenére tele van örömmel és nevetéssel.”

Már évek óta tervezte anya és lánya az esküvőt, végül 6 órás szervezés után tartották meg. Kristin először a lelkészüket hívta fel délelőtt 10-kor. Ő belement. Aztán vőlegényét kereste a munkahelyén. Azt kérdezte tőle, hogy mi lenne, ha nem február 4-én, hanem most megtartanák, még aznap. Ő is beleegyezett.

A menyasszonyi ruhán még szükséges változásokat pár órán belül megcsinálták. A legjobb barátok készítették el a menyasszony csokrát. Egy családi barát jelentkezett, hogy fotózza az eseményt.

Közben a kórház személyzete sem tétlenkedett, köszönhetően Kristin egy egyetemi barátjának, aki nővérként dolgozik ott. Ők biztosították a puncsot és a tortát. A konyhások lasagnét és apró falatkákat készítettek. A friss virágokat tiltó rendelkezést ez egyszer feloldották.

Végül ötvenen jelentek meg – akik közül sokan azért utaztak ide, hogy elbúcsúzzanak Cheryltől – az üres betegszobában, amit erre az alkalomra kápolnává alakítottak. A mellette lévő szobában elkészítette Cheryl a haját. A nővérek óvatosan átöltöztették, majd átszállították az „esküvői szobába”, ahol teljesen elcsodálkozott az anya a díszítésen.

Noha morfiummal kábítják, hogy ne legyenek olyan borzalmasak a fájdalmai, Cheryl éber volt és nevetett. És ott lehetett, amikor lánya folyosón végigsétálva az At Last című számra bevonul. A számot egyébként a leendő férj telefonjáról játszották le. 

Cheryl nem bírta visszatartani a könnyeit, mikor a nővérek kivonultak a szobából ahogy lánya kedvenc száma, az Amazing Grace felhangzott.

„Megcsináltuk édesem” – mondta Cheryl később, mikor lepacsizott lányával. „Jó esküvőd volt” – tette hozzá.

Cherylnél már csak az a fontos, hogy minden kényelmes legyen körülötte a következő pár napban. Ez a feladata az orvosoknak, nővéreknek. Jól tudja ezt lánya is, ugyanis egy hospice házban dolgozik, ő szervezi meg az önkéntesek életét.

„Szeptemberben kezdtem el itt dolgozni, október első hetében tudtam meg, hogy anya rákos” – mondta Kristin. „Néha úgy érzem, ez egy kegyetlen vicc, néha, meg mint egy áldást. Rájössz, milyen szerencsés vagy, akkor is ha az élet szar.”

A Facebookon még egy napja sincs, hogy kiírták, Cheryl elhunyt.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17161208_auto_resized.jpg
origo.hu

Mutatjuk az idei CPAC Hungary legfontosabb felszólalóit

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27435_resized.jpg?avcount=1714073710
origo.hu

Hazakerülhet Suhajda Szilárd holtteste a Mount Everestről

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17160216_auto_resized.jpg
borsonline.hu

„Az a kérdés, hogy ez szívedre vagy az eszedre hallgatsz” – Gyöngyi meghozta a végső döntést, Csabi azonnal könnyekben tört ki

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17162339_auto_resized.jpg
mandiner.hu

Zelenszkij belenyúlt a darázsfészekbe: kényszeríteni akarja a külföldön tartózkodó ukránokat, hogy menjenek haza harcolni

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17159944_auto_resized.png
metropol.hu

Négy gyermeke zokogva várta haza, elhunyt a nyíregyházi édesanya

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17162630_auto_resized.jpg
magyarnemzet.hu

Ajánlásgyűjtés: eltűntek Karácsony Gergely támogatói

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27427_resized.jpg?avcount=1714073710
origo.hu

Vajna Tímea bikiniben mutatta meg műtéti hegeit

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17141352_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

Itt a Lidl nagy dobása: ilyen még nem volt egyik hazai boltban sem!

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17161300_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Teljes siker, buknak a 18 éves magyar úszónőre a tengerentúlon

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17157532_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Gyereknevelés mellett főállás? Majoros Hajni kitálalt, miért nem ment vissza dolgozni

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17162190_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Kismamának is gyönyörű: Lékai-Kiss Ramónát gömbölyödő pocakkal kapták le

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/4H8GEHwcNa4dvFUzCSOoHZ2BNappZ9kvhVqjVouuGi4/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2ExOGMwZTBmNDM4ODQwNjk4NzZiYTk5YzgxNzBhNzQw.jpg
Szívszorító

„Sírva közöltem vele a hírt" – meg vannak számlálva a 14 éves Melissza napjai

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/2vudeWudvFN4VNz1BKE6oQuXwnhIptwHisHvWY4I5hY/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzMyZDczMmIzOWVlYTQzYmQ4ZWNmMmNkMDM2OWExNGJk.jpg
Betegség

„Arra jött be, hogy üvöltök és bőgök” - kitapintott egy csomót, sokkoló diagnózist kapott Piros