Megették áldozataikat a híres sorozatgyilkosok

A történelem során számos sorozatgyilkosság borzolta a kedélyeket. Mégis vannak, akiknek módszerei és indítékai a mai napig sokkolják a közvéleményt.
A történelem során számos sorozatgyilkosság borzolta a kedélyeket. Mégis vannak, akiknek módszerei és indítékai a mai napig sokkolják a közvéleményt.

7. Pándy András

A magyar származású, de Belgiumban élő férfi feleségeivel és gyermekeivel végzett 1986-ban és 1988-ban. Mindannyiukat lelőtte, tettestársa legidősebb lánya, egyben szerelme, Ágnes volt. Pándynak lányaitól több gyereke is született, családjának azért kellett meghalnia, mert tudtak vérfertőző kapcsolatairól. Életfogytiglani börtönre ítélték.

6. Andrij Romanovics Csikatilo

Az egyik legismertebb szovjet sorozatgyilkos. A rosztovi rém 1978 és 1990 között bizonyítottan 53 emberrel végzett, de a nyomozás szerint 65-tel. Főleg gyerekek és nők voltak az áldozatai. Többféle módszerrel ölt, rendszerint leszúrta és kibelezte áldozatait, de volt, akit megfojtott.

5. John Wayne Gacy

A történelem talán legsokkolóbb sorozatgyilkosa a sikeres amerikai üzletember, aki szabadidejében bohócként szórakoztatta a kórházban fekvő gyerekeket. Az álarc mögött vérszomjas jellem húzódott meg: közel harminc fiatal fiút kínzott és erőszakolt meg, mielőtt végzett velük. Áldozatai egy részét saját padlója alá temette, míg több testet a házához közeli folyóba dobott.

4. Hasfelmetsző Jack

A valaha élt legismertebb sorozatgyilkos személy­azonosságát 1888-ban elkövetett rémtettei óta nem sikerült meghatározni. Legalább öt nővel végzett, áldozatai főleg nyomornegyedekben dolgozó, züllött életet élő prostituáltak voltak, emiatt úgynevezett tisztogató gyilkosnak nevezték. Áldozatait élve zsigerelte ki, a belső szerveket orvosi pontossággal vágta ki.

3. H. H. Holmes

Az amerikai férfi válogatott módszerekkel végzett áldozataival 1892 és 1895 között. Miután vett egy hotelt, az épületben csapóajtókat, csapdákat és kínzókamrákat alakított ki, ahol aztán különféle módon halálra kínozta áldozatait. A csontvázakat később egyetemeknek adományozta. Huszonhét gyilkosságot vallott be, de valószínűleg kétszáz ember vére tapad a kezéhez. Holmest felakasztották.

2. Albert Fish

Más néven Szürke ember. A barátságos idős férfi New Yorkban végzett gyermekkorú áldozataival az 1920-as években. Fish nem elégedett meg az öléssel, meg is ette áldozatait. Tetteiről kéjes hangvételű feljegyzéseket készített, végül 1936-ban villamosszék általi halálra ítélték.

1. Jeffrey Dahmer

A homoszexuális férfi egyformán végzett 17 áldozatával: lakására invitálta őket, italukba altatót kevert, majd megfojtotta őket. A holttesteket végül feldarabolta és elfogyasztotta. Azokat a testrészeket, amikre nem volt szüksége, savval feloldotta vagy lehúzta a vécén. Az áldozatok koponyáit megtartotta, és lakását dekorálta a csontokkal.