Megette neje méhlepényét: tacót csinált belőle

méhlepény
PUBLIKÁLÁS: 2015. március 19. 17:00
A brit újságíró tudni akarta, milyen az íze. Ha már olyan nagyon egészséges. Állítólag.
Bors

Új őrület terjedt el az utóbbi években a gazdagok és szépek között Amerikában (hol máshol?): a méhlepényevés. Hívei állítják, hogy a placenta fogyasztása enyhíteni tudja a szülés utáni depresszió tüneteit a friss édesanyáknál, és energiával is fel tudja tölteni a terhesség és szülés miatt lemerült szervezetüket.

A méhlepényt ehhez többnyire megszárítják és kis „tablettákká” darabolják. Vannak azonban bátrak, akik úgy veszik magukhoz, ahogy a baba megszületése után napvilágra kerül – persze nem nyersen. Közéjük állt egy férfi, a brit Guardian újságírója, Nick Baines is, aki kisfia megszületése után vállalkozott a kalandra: egyszerűen tudni akarta, milyen az íze.

– Szemtől szemben egy friss és még meleg placentával már kevésbé voltam lelkes. A csoffadt húskupac nagyobb volt, mint amire előzetesen számítottam – mesélte.

Habár a méhlepény-fogyasztás megítélése finoman szólva is vegyes, és sokak számára változatlanul tabu, az interneten már receptek százai lelhetők fel, amik a placenta konyhai feldolgozására adnak ötleteket. Méhlepényes lasagne, pizza vagy épp smoothie is készíthető. Baines először az utóbbival próbálkozott, de beszámolója szerint az pont olyan ízű volt, amilyen szag volt a szülőszobán. Végül úgy döntött, tacót csinál.

„A megfőzött placenta tulajdonképpen egészen jó volt. A hús tartalmas volt, és volt benne valami marhás. Puha volt, és a Texas Barbecue-ra emlékeztetett” – írta.

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.