Megerőszakolták, kórházba került, ahol megerőszakolták

Nemi erőszak: hogy milyen elképesztő állapotok uralkodnak ezen a téren Indiában, arra bizonyság a legfrissebb botrány is.
Nemi erőszak: hogy milyen elképesztő állapotok uralkodnak ezen a téren Indiában, arra bizonyság a legfrissebb botrány is.

Egy 15 éves lány azért került kórházba, mert megerőszakolták, és állítása szerint az intézményben, ahol testileg-lelkileg gyógyulnia, felépülnie kellett volna, ismét szexuális áldozat lett. Külön felháborító, hogy ráadásul a kórház biztonsági szolgálatának egyik emberét nevezte meg tettesként, akit fel is jelentett. A kelet-indiai Dzsamsedpur rendőrsége őrizetbe vette a férfit.

A lányt most állítólag átvitték a város legjobb kórházába, ahol szakorvosi véleménynek kell megerősítenie az állítását. Egyébként néhány nappal korábban került be a másik helyre, miután a rendőrséghez fordult azzal, hogy Dzsamsedpur egyik elővárosában megbecstelenítette egy fiatalember.

Indiában igen elterjedt a nemi erőszak. Talán a legemlékezetesebb eset 2012 decemberében volt, amikor Új-Delhiben csoportos erőszak áldozata lett egy egyetemista lány egy buszon, ebből világra szóló sajtóbotrány lett. A lány meg is halt, és esete nagy társadalmi vitát váltott ki Indiában a nők elleni atrocitásokat illetően. Ennek eredményeként szigorítottak is a törvényeken, de ez – úgy tűnik – még mindig nem tartja vissza a tetteseket, hiszen változatlanul sok az ilyen gyalázatos eset.