Megerőszakoltak egy lányt a Hűvösvölgyi Gyermekotthonban

Megerőszakolt két fiatalkorú fiú egy korukbeli lányt október 4-én a II. kerületi Hűvösvölgyi Gyermekotthonban – értesült a Bors. A 16, illetve 17 éves fiúk a 17 esztendős lánnyal egy­aránt az intézmény lakói voltak. A rendőrség közölte: az ügyben a BRFK Gyermek- és Ifjúságvédelmi Osztálya folytat büntetőeljárást két fiatalkorú elkövetővel szemben szexuális erőszak bűntett megalapozott gyanúja miatt, akiket a bíróság előzetes letartóztatásba helyezett.

– Régóta tartom az egyik sráccal a kapcsolatot, nem néztem volna ki belőle, hogy képes ilyesmit megtenni. A lányról csak annyit tudok, hogy a történtek után átszállították egy másik intézménybe – magyarázta lapunknak egy fiú, aki ismerte az érintetteket. Információink szerint a szerencsétlenül járt lány pszichiátriára került, az egyik támadójának pedig korábban már volt hasonló ügye.

Képünk illusztráció © Thinkstock

A Hűvösvölgyi Gyermekotthon a Bolyai Gyermekotthoni Központ egyik szakmai alegysége, amelynek két épülete – a hivatalos weblapjuk szerint – összesen 78 férőhelyes. A gyámhivatal – gyermekvédelmi gyám kijelölése mellett – ideiglenesen, vagy nevelés céljából helyezi itt el a gyermekeket háromtól, egészen tizennyolc éves korig. Ebben az esetben egyébként a szülői felügyeleti jogot felfüggesztik.

– Tizenkét fős lakóegységek vannak, amelyek külön konyhával és nappalival is rendelkeznek. Jelenleg nincs óvodás korú lakó, a nagykorúvá lett fiatalok pedig kérhetnek utógondozást – tudtuk meg az intézmény egyik alkalmazottjától.

A 17 éves lány a pszichiátriára került a gyermekotthonból

Természetesen szerettük volna feltenni a kérdéseinket az ügyben illetékes Bolyai Gyermekotthoni Központ igazgatójának. Kollégája azt mondta, hogy az éppen zajló vezetői értekezlet után próbálkozzunk. Másfél óra várakozást követően az igazgató asszony meglehetősen feszülten közölte, hogy nem kíván semmiféle tájékoztatást adni.