Megdöbbentő tragédia: két szamár tépte szét Sándort

Muki és Szamóca egy magyarszecsődi tanyán végzett a 65 éves férfival. Szörnyű sebeket ejtettek a testén, kezét leharapták. Valószínű, hogy a két állat a területét féltette, ezért támadhattak az arra motorozó Sándorra.
Muki és Szamóca egy magyarszecsődi tanyán végzett a 65 éves férfival. Szörnyű sebeket ejtettek a testén, kezét leharapták. Valószínű, hogy a két állat a területét féltette, ezért támadhattak az arra motorozó Sándorra.

Ilyen esetre még nem volt példa Magyarországon: egy embert két feldühödött szamár tépett szét. Horváth Sándor nyugdíjas tűzoltót a motorjáról szedte le Muki és Szamóca, majd szó szerint széttépték.

Ránézésre nem gondolná az ember az immáron békésen füvet rágcsáló szamarakról, hogy néhány órával ezelőtt vérszomjas fenevadként viselkedtek.

A tragédia a Vas megyei Magyarszecsőd külterületén, egy tanya bejáratánál történt. Az állatok tulajdonosa erdei munkáról hajtott hazafelé, a porta bejárata előtt egy földön heverő alakot vett észre. A szomszédos hétvégi ház tulajdonosa, a 65 éves Horváth Sándor összemarcangolt holtteste feküdt ott.

A két szamár a motorjáról „szedte le” a nyugdíjas tűzoltót, majd mintegy ötven métert hurcolta a férfit. Ruháját letépték róla, és az egyik végtagját is leharapták.

A Bors információi szerint a szamarak gazdája azt mondta a rendőrségnek, hogy ő bezárta a tanyája kapuját, nem tudja, hogyan nyílhatott ki. A kiérkező állatorvos először arra gyanakodott, hogy a nagytestű házőrző kutyák végezhettek Horváth Sándorral, azonban a későbbi vizsgálat során bebizonyosodott, hogy a két szamár, Muki és Szamóca támadt rá a férfira.

– Megfigyelés alá helyeztük az állatokat – mondta dr. Lantos Zoltán, a területi illetékes járási hivatal főállatorvosa. – Valószínűleg a csődőr a területét félt­hette, a szerencsétlen ember rosszkor volt rossz helyen. Hasonló eset Magyarországon még nem fordult elő – tette hozzá a főállatorvos.

A szamarak tulajdonosa nem kívánt nyilatkozni. Horváth Ágnes, az elhunyt lánya elmondta, harminc éve van meg a hétvégi házuk, ahová rendszeresen kijártak. A szamarak és gazdájuk pár éve költöztek oda.

– Édesapám egy ideig etette az állatokat, de azok egy idő múlva láthatóan agresszívvé váltak. Mondtuk is apunak, hogy tegyen bejelentést, de ő nem akart bajt hozni a szomszédra. A rendőrök megállapították, hogy aput a motorról hátulról szedte le a két szamár. Nem találok szavakat, a halála előtti napon még édesanyám születésnapját ünnepeltük.