A lazulós órák elmaradhatatlan kísérője az alap pizzatésztából készülő grissini.
Ez a poszt arról szól, hogy mit készítsünkakkor, ha nem vagyunk igazán éhesek és nagyon dolgozni sincs kedvünk a konyhában, csak úgy majszolnánk valamit (esti filmnézés idején vagy egy baráti beszélgetés alatt, esetleg blogírás közben), de az édességre már rá se bírunk nézni, viszont gyári tartósítószerekkel sem akarjuk teletömni magunkat. Mi a megoldás?
A válasz roppant egyszerű:házi készítésű grissini. Könnyű és ropogós, hamar elkészül,csak friss alapanyagok vannak benne,ízesítésének pedig csak a fantáziánk szabhat határt. Lehet sima sós, vagy sajtos, chillivel ízesített, esetleg zöldfűszeres, fokhagymás vagy ezek kombinációja.
Nálunk a sajtos-oregánósváltozat a menő, mert a gyerekek szerint ennek legszebb a színe nyersen. Hogy ez miért szempont, azt nem tudom, de a végeredményt tekintve talán nem is lényeges.
Sajtos-oregánós grissini
Mivel fogyasszuk? A legegyszerűbb változat, ha extra szűz olívaolajba mártogatjuk a megsült grissiniket, de készíthetünk hozzá valami finom mártogatóst is. Térj vissza a blogra, mert hamarosan felkerül a családunk kedvenc tojáskrémje, ami kiváló kiegészítője a grissininek.
Nemcsak lazulós estékre kiváló ez az egyszerű recept, hanem a kenyeret is jól helyettesítheti, ha sikerül belőle megfelelő mennyiséget készíteni. Nekem még nem sikerült.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.