Aktuális

Még februárban megtörhet VV Fanni vélt gyilkosa

uv

Létrehozva: 2018.02.08.

<p>Áttörés várható Novozánszki Fanni ügyében? A család ügyvédje úgy véli, a gyanúsított vallani fog, hogy enyhítse a büntetést.</p>

Forrás: Végh István

Heteken belül megtörhet, és bevallhatja bűnét a VV Fanni megölésével gyanúsított B. László – állítja a lány családjának képviseletét ellátó dr. Lichy József ügyvéd.

A szakember korábbi gyilkosságok elkövetőinek – a móri mészárlásért elítélt Weiszdorn Róbert és Nagy László, valamint a machétés gyilkosként elhíresült Fekete László – esetével húz párhuzamot, amikor azt állítja: a november óta letartóztatásban lévő férfi február végéig vallomást tehet, s a rendőrség így megtalálhatja Fanni holttestét.

– Már csak egy kis idő, és vallani fog, elmondja, hol van Fanni holtteste. Négy hónap után ugyanis jön a krízispont: besokall az ember a bezártságtól, és elkezd dilemmázni.

Rájön, hogy a szabad élet már messze, de ha beszél, enyhíthet a büntetésén – mondta lapunknak az ügy­véd, aki szerint B. László rosszabbul jár, ha nem beszél.

– Ha időközben megtalálják a holttestet, akkor még az is terhelő lesz rá nézve, hogy hátráltatta a nyomozók munkáját. Viszont alkupozícióba kerülhet, ha önként beszél. Nem mellesleg, akár mínusz tíz évet is jelenthet az együttműködése, ilyenkor ugyanis sokat nyom a latba, hogy legalább annyi emberség volt benne, hogy elmondta, hol a lány. Segítette a nyomozást és a szülők kegyeleti jogának gyakorlását – tette hozzá dr. Lichy József.

VV Fanni eltűnése, s feltehetően megölése az utóbbi idők egyik legnagyobb port felvert bűnesete, nem csoda, ha a jogász is a legsúlyosabb magyarországi erőszakos cselekményekkel állít párhuzamot.

Tizenhat évvel ezelőtti történt a nyolc ember halálával végződő rablás a móri Erste-bankfiókban. A két elkövető, Weiszdorn Róbert és Nagy László közül az utóbbi is négy hónap hallgatás után tört meg lelkileg, és zárkájában, lepedője és egy partvisnyél segítségével felakasztotta magát. De Fekete Lászlónak, a machétés gyilkosnak is négy hónap volt az a lélektani határ, ami után úgy gondolta, jobb belátásra tér, és vallomást tesz arról, miért döntött úgy, hogy fényes nappal, egy élelmiszerüzlet előtt bozótvágóval brutálisan kivégzi volt barátnőjét és annak új párját. Mindkét eset hatalmas felbolydulást okozott, és azóta is a legvérfagyasztóbb gyilkosságok között tartják számon.

Novozánszki Fanni ügyében azonban még túl sok a rejtély. A lány lakhelyén kihelyezett kamerák tanúsága szerint B. László volt az, aki a kocsijába tette az eszméletlen vagy már halott lányt, akinek vérét megtalálták a bérelt autóban. Ám B. letartóztatása óta nem vall, így még Fanni holtteste sem került elő.  

Félrenéz a börtönőr

A filmből ismert vallatási módszerek és a valóság között mára már csak ritkán van átfedés, de az megeshet, hogy az előzetesben lévő B. Lászlót atrocitás éri. Lapunk dr. Horváth B. Gábor büntető szakjogászt faggatta a rendőrségi kihallgatás eszközeiről.

– Az egyik módszer, hogy elmondják a gyanúsítottnak, milyen ma­gas büntetési tétel várható, és hogy ha együttműködik, az enyhítő körülmény lehet. A másik legnagyobb „fegyver”, hogy nem engedélyezik a kapcsolattartást: szerettei nem látogathatják, nem levelezhetnek vele. A fizikális része manapság már nem elterjedt, de olykor még előfordul, ahogy az is, hogy egy, a zárkában vagy séta közben ért fizikai bántalmazás felett szemet huny a börtönőr – mondta az ügyvéd.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17160211_auto_resized.jpg
origo.hu

Putyin rettegett szövetségese megdöbbentő üzenetet küldött

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27451_resized.jpg?avcount=1714080912
origo.hu

Rejtett kampányfinanszírozás a fővárosban?

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17163356_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Fejest ugrott a sekély medencébe, most cikkünk nyomán összefogtak Tamásért

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17155306_auto_resized.jpg
hirtv.hu

Napindító: Dunda György – A külföldön tartózkodó hadköteles korú férfiak mától nem kaphatnak útlevelet + videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17163097_auto_resized.jpg
ripost.hu

Őrült tavaszi szerelem: 3 csillagjegyre most igazi boldogság vár

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17163426_auto_resized.jpg
magyarnemzet.hu

Kocsis Máté: Nem az a lényeg, hogy Magyar Péter mit mond, hanem az, hogy a mögötte állóknak mi a céljuk

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27427_resized.jpg?avcount=1714080912
origo.hu

Vajna Tímea bikiniben mutatta meg műtéti hegeit

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17159369_auto_resized.jpg
astronet.hu

Napi horoszkóp 2024. április 25.: az Ikreknek kivételes találkozást, a Baknak megoldást hoz a csütörtök

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17163476_auto_resized.jpg
borsonline.hu

„Sírva közöltem vele a hírt" – meg vannak számlálva a 14 éves Melissza napjai

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17163165_auto_resized.jpg
borsonline.hu

„Arra jött be, hogy üvöltök és bőgök” - kitapintott egy csomót, sokkoló diagnózist kapott Piros

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17153682_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Édes fotó: így tartja ölében újszülött testvérét Szegedi Fecsó kisfia

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/4H8GEHwcNa4dvFUzCSOoHZ2BNappZ9kvhVqjVouuGi4/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2ExOGMwZTBmNDM4ODQwNjk4NzZiYTk5YzgxNzBhNzQw.jpg
Szívszorító

„Sírva közöltem vele a hírt" – meg vannak számlálva a 14 éves Melissza napjai

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/2vudeWudvFN4VNz1BKE6oQuXwnhIptwHisHvWY4I5hY/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzMyZDczMmIzOWVlYTQzYmQ4ZWNmMmNkMDM2OWExNGJk.jpg
Betegség

„Arra jött be, hogy üvöltök és bőgök” - kitapintott egy csomót, sokkoló diagnózist kapott Piros