Meg akarta erőszakolni kollégája a rendőrnőt?

Egy budapesti rendőr a lakására invitálta, majd szexre akarta kényszeríteni kolléganőjét. A hölgy felette­sei­nek jelentette az esetet.
Egy budapesti rendőr a lakására invitálta, majd szexre akarta kényszeríteni kolléganőjét. A hölgy felette­sei­nek jelentette az esetet.

A nyilvánosság segítségét kérte olvasónk, aki szerint egy felháborító történet érintettje egy budapesti rendőr. A bennfentes megjelölte, mely kapitányság dolgozója zaklatta kolléganőjét, ám a szereplők kilétét nem fedte fel, és az események pontos időpontját sem közölte. Informátorunk szerint a kapitányság közrendvédelmi állományában dolgozik a rendőr, aki a kolléganőjét akarta szexre kényszeríteni.

„A lány nem sejtette, hogy a férfi fejében milyen gondolatok forognak, felment a lakására, ami körülbelül kétszáz méter­re található a kapitányságtól. A rendőr kulcsra zárta az ajtót, rá akarta venni, hogy szexuális kapcsolatot létesítsen vele. A lány erre nem volt hajlandó, kérte a férfit, hogy nyissa ki az ajtót, mert el akar menni” – közölte forrásunk, aki arról nem ír, hogy történt-e dulakodás, vagy tanúsított-e a férfi egyéb, kényszerítésre utaló magatartást.

Minden­esetre informátorunk szerint a hölgy jelentette az esetet a feletteseinek, köztük a kapitányságvezetőnek és a közrendvédelmi osztályvezetőnek is, következménye azonban nem lett az esetnek, a rendőr ellen nem indult belső vizsgálat, a mai napig szolgálatot teljesít. Ugyanakkor – állítja olvasónk – egy másik rendőr feljelentést tett a Központi Nyomozó Főügyészségen.

Az esettel kapcsolatban megkerestük a Budapesti Rendőr-főkapitányságot. Válaszlevelükben ezt írták: „tájékoztatom, hogy az említett ügy­ben a válaszadás az eljáró ügyész­ség hatáskörébe tartozik”. Ezután a Központi Nyomozó Fő­ügyészséghez fordultunk:

– A megjelölt adatok alapján nem sikerült az eljárást azonosítani – közölte Simon Richárd helyettes ügyészségi szóvivő, aki szerint így nem erősíthető meg, de nem is cáfolható egyértel­műen, hogy a leírt esettel kapcsolatban eljárás indult.