Aktuális

Márvány ­­mellbimbóval manipulált Monroe

Bors

Létrehozva: 2017.09.30.

Örökké tündökölni – ez Hollywood csillagainak leghőbb vágya, és bármire képesek, hogy megőrizzék azt, ami az álomgyárban a legértékesebb számukra: a szépségüket.

Forrás: AFP

Hollywood folyamatosan változik, egyvalami azonban állandó: a filmdívák mindig is a szépségipar kísérleti nyulai voltak. Hiúságuk ugyanis nem ismer határt, így mindent elkövetnek, hogy kijátsszák a romboló időt, fiatalok és kívánatosak maradjanak. 

Az Oscar-díjas Joan Crawford, a negyvenes-ötvenes évek egyik legünnepeltebb filmdívája 1971-ben megjelent önéletrajzában részletesen beszámolt azokról a bizarr módszerekről, amelyekkel igyekezett megőrizni a szépségét. Ezek közül talán a legsokkolóbbnak az hangzik, hogy rendszeresen bórsavval mosta a szemét, hogy tekintete ragyogóbb legyen. Crawford ezzel megelőzte a szépségipart, mert bár a vegyületet fertőtlenítésre, üveg és zománc készítésére is használják, napjainkban számos szemcseppben is megtalálható. 

Azt vallotta, hogy a kozmetikai praktikák mit sem érnek az igenlő tekintet nélkül, ezért állandóan derűs, szívélyes arckifejezést öltött a nyilvános szereplésein.

Katharine Hepburn nem volt üresfejű divatbaba, de arra adott, hogy a haja mindig tökéletes legyen. Szerinte a legjobb sampon a nyers tojás, amit borral vagy rummal hígított. 

Marilyn Monroe ellenállhatatlan bájának egyik kulcsa a tökéletes formájú, dús ajka volt, de nem elégedett meg azzal, amivel a természet megajándékozta. Időt és energiát nem sajnálva öt különböző rúzst és szájfényt kent rá, hogy elérje a megfelelő árnyalatot, formát és csillogást. Ez a procedúra alkalmanként másfél órába telt. 

Természetesen nagy becsben tartotta formás keblét is, ezért nem volt igaz híressé vált mondata: mindössze pár csepp Channel 5 kölnit visel az ágyban. Valójában mindig melltartóban aludt, hogy ne ereszkedjen meg a melle. A látványra azzal is rásegített, hogy márványdarabkát dugott vagy gombot varrt  melltartójának kosarába, hogy úgy tűnjön, bimbói mindig peckesen állnak. 

A szőke szexszimbólum nem hagyta, hogy arcszőrzetét eltávolítsák, mert meg volt róla győződve, hogy a fényes pihék sajátos ragyogást kölcsönöznek arcának a kamerák előtt.

Korának legjobban fizetett filmsztárja volt a megközelíthetetlen, hideg szépségű Marlene Dietrich. Azt csak nagyon kevesen tudták róla, hogy gyér és silány minőségű haja volt, ezért a filmjeit parókában forgatta, és megkövetelte, hogy a vendéghajat Hollywood legjobb fodrásza, Max Factor kezelje, aranyporral fésülve át a szőke tincseket. A Kék An­gyal ragyogó haja alkalmanként több mint százezer forintba került. Max egyébként mérhetetlenül ellenezte ezt a herdálást, ezért forgatások után kikeféltette az aranyport a parókából, így visszanyerte a költség csaknem felét. 

Audrey Hep­­burn különös is­mer­tető­je­gye ár­tat­lan őzikeszeme volt, és ezt rendkívüli mű­gonddal érte el. Módszerét fia, Sean 1999-ben kiadott könyvében fedte fel: Alberto de Rossi sminkes vastagon bekente festékkel a szempilláit, majd szálankét különválasztotta valamennyit egy biztosítótűvel. Bár az őziketekintet nem készült el egy szempillantás alatt, Hepburn mindig ragaszkodott hoz­zá, ahogy bizalmas barátjává lett, Rossihoz is. Amikor a smin­kes meghalt, a színésznő kijelentet­te, inkább visszavonul, mint­hogy másik sminkest keres­sen helyette. 

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27424_resized.jpg?avcount=1714042509
origo.hu

Itt vannak a legújabb kormányzati bejelentések - ÉLŐ

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27421_resized.jpg?avcount=1714042509
origo.hu

Itt a nem várt fordulat, egyáltalán nem azt kapják Amerikától az ukránok, mint amire számítottak

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17160984_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Egy újabb álompárnak vége: a műsorvezető bejelentette, külön utakon folytatják párjával

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17160830_auto_resized.jpg
magyarnemzet.hu

Nagyon lehúzta Szoboszlai teljesítményét a liverpooli lap

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17161100_auto_resized.jpg
ripost.hu

Megint nagyot fog esni az üzemanyag ára, eddig érdemes várni a tankolással

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27419_resized.jpg?avcount=1714042509
origo.hu

Elképesztő dolgot követelt a feleségétől a TV2 egyik sztárja

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17161481_auto_resized.jpg
borsonline.hu

"A tiszteletet, alázatot gyakorolni kell!" – T. Danny-nek üzent a magyar sztárjósnő

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17155867_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Megint lecsapott a Nyerő Páros átka, szakított a magyar műsorvezető és menyasszonya

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17161869_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Itt vannak a kormány legújabb bejelentései: csökkenteni kell a benzin árát

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/nz7XLW7U0bQVE-kX7_3O0zg0sgGAUvhmONik8EyGr7k/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2M0MWMxMzYwNzMyNTQwM2NhZmNkNzZkMDBlMmFiZWUz.jpg
CPAC Hungary

Orbán Viktor: Magyarország nem csak túlél, hanem győz újra és újra

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/ciFJ6N7JV-tsyKomFg0heJDDioLSPmBpykdZwcAEpAg/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2MyNzYzMDIxMjdkNzRkOTA5YjNhMDI1YWZkYzIyNjVk.jpg
Aktuális

Rendkívüli esemény kezdődik Budapesten, Orbán Viktor is felszólal