Aktuális

Már az első munkanapon kirúghatnak

Hu-Zo, H. N.

Létrehozva: 2013.04.29.

Egy napig dolgozhatott a tévében az az amerikai híradós, aki nem tudta, hogy már adásban van, és egy cifrát káromkodott. Hasonló baki bárkivel megtörténhett, és a jelek szerint meg is történt.

Vaskos káromkodással kezdte és fejezte is be híradóskarrierjét az észak-dakotai KFYR ­te­le­vízió­ban A. J. Clemente. A fiatalember láthatóan erősen izgult, amikor életében először adásba került, és még mielőtt bármit felolvasott volna, kicsúsztak a száján a nyomdafestéket nem tűrő szavak.

Szerencsétlenségére ekkor már ­ti­zen­öt másodperce adásban volt. A tévétársaság nem győzött az eset után bocsánatot kérni a ­né­zői­től, és először felfüggesztette, majd másnap elbocsátotta a mocskos szájú híradóst.

De nemcsak a tengerentúlon, hanem idehaza is előfordul ilyesmi, a celebek és hétköznapi emberek körében is.

Beke Yvette már tizenöt éve van a szakmában sztriptíz- és rúdtáncosként, ám az elmúlt napokban úgy rúgták ki egy svájci lokálból, hogy a lába sem érte a földet.

– A kolléganőmmel egy remek szerződést sikerült tető alá hoznunk Svájcban. Egy igényes, felkapott lokál ­tulaj­donosával kötöttünk egyéves megállapodást sztriptíztáncra – meséli a Borsnak a Pamela Anderson-hasonmásként elhíresült táncos.
– Általában én szoktam először felmenni a színpadra, ám nem is tudom, miért, most ­udvariasan előreengedtem a lányt. Amikor felért, elkezdett dülöngélni, és lezuhant a pódiumról. Kiderült, hogy pár pohár koktéllal próbált megnyugodni, csakhogy teljesen kiütötte magát – mondja Yvette, aki végtelenül dühös lett a lányra, ugyanis sem a gázsit, de még a benzinköltséget sem fizették ki nekik, sőt a szerződésüket is azonnal felbontották.

– Bár én vétlen voltam, mindketten pórul jártunk. Nem gondoltam volna, hogy tizenöt éves szakmai tapasztalattal a hátam mögött ilyesmi még előfordulhat velem – háborgott Yvette, aki nem kevés pénzt vesztett.

Boros Lajos kezdő műsorvezetőként futott bele abba a csapdába, amibe az amerikai híradós.

– Amikor a Danubius Rádió német nyelvűről magyarra váltott, a csatorna műsorvezetőket keresett – meséli Lajos. – Felvettek, és Kádek Henivel vezethettem műsort. Heti váltásban voltunk a másik párossal, Bochkor Gáborral és Vass Mayával, később pedig Bocsiékhoz Liptai ­Clau­dia csatlakozott. Egyik nap a szerkesztő késve adta be a közlekedési híreket, ráadásul nehezen volt olvasható, ezért többször belebakiztam.

Mivel Heni tett egy olyan mozdulatot, amire azt hittem, hogy kikapcsolta a mikrofont, annyit mondtam: „b…d meg, (itt a cég neve hangzott el – a szerk.), a közlekedési híreked”. A cég megjelenése egyfajta reklám lett volna a műsorban. Persze a káromkodásom kiment ­adás­ba, így több hónapra felfüggesztettek, és csak azért nem rúgtak ki, mert írtam egy levelet a cégtulajdonosnak, hogy ne haragudjanak rám, és ő rendes volt, elintézte, hogy jöhessek még a rádióba dolgozni – idézi fel a kínos pillanatot Boros Lajos. 

Hajas László pályakezdő korában majdnem tönkretette egy kolléganője haját.

– Akkoriban kezdődött hazánkban a női hajak kézi szárítása, amihez körkefét használtunk – idézi fel a szörnyű napot a mesterfodrász. – Egyik kolléganőm megkért, hogy szárítsam be a haját, amikor a körkefe beleragadt. Először úgy gondoltam, hogy nincs más választás, mint levágni a gyönyörű hosszú loboncát, ám mivel erősen tiltakozott, a kefe tüskéit kezdtem el egyenként levágni. Nagyjából három órán keresztül tartott. Soha nem felejtem el ezt a napot – mondja Hajas László.

A pszichológus szerint természetes, hogy furcsán viselkedünk vagy hibákat követünk el az első munkanapon.

– Nem könnyű egy új helyre, ismeretlen emberek közé csöppenni, beilleszkedni és ott megfelelni, pláne ha az ember pályakezdő, és ez élete első munkahelye. Egy kis szorongás természetes, de akár erősebb reakciók is előfordulhatnak – fogalmaz Szlobodnyik Csaba klinikai szakpszichológus. – Egy ilyen esemény növeli a szorongást.

Az viszont egyéni, hogy kinél mennyire, és kiből milyen reakciókat vált ki. Előfordulhat, hogy valaki leblokkol, és teljesen elfelejti az addigi tudását, más pedig furcsán viselkedhet: például erőltetetten és zavaróan vicceskedik. Jó tanács ilyenkor, hogy ne önmagára koncentráljon, inkább próbálja a környezetét figyelni.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17189414_auto_resized.jpg
origo.hu

Felismerhetetlenre öregedett a Starsky és Hutch sztárja - fotók

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27760_resized.jpg?avcount=1714861820
origo.hu

Olaszország válaszolt Macron őrült, világháborús tervére

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17189079_auto_resized.png
metropol.hu

Zokogásban tört ki Szandi kislánya miatt - egyenesen Amerikából érkezett a levél

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17186448_auto_resized.jpg
ripost.hu

Szentkirályi Alexandra: Már a Szomszédoknak is elegük van

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17186335_auto_resized.jpg
mandiner.hu

Micsoda egy nyomorult, leépült, ostoba barom ez az ember

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27761_resized.jpg?avcount=1714861820
origo.hu

Áttetsző felsőben mutogatja hatalmas melleit Metzker Viki - kép

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17181491_auto_resized.jpg
travelo.hu

A világ egyik legszebb túrája a híres, két sziklafal közé szorult kőtömbre vezet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17189162_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Házasság első látásra: kibékült a TV2 legmegosztóbb sztárpárja? Kiderült az igazság

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17189467_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Súlyos baleset történt a Richter Cirkuszban, a történtek teljesen letaglóztak mindenkit

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17189117_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Most zárták le a budapesti felüljárót, szörnyű buszbaleset történt

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17187827_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Akikre mindig számíthatsz: ez a 3 csillagjegy a legmegbízhatóbb mind közül

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/05/jYzQnlT5kfMdaT8HvXv18gJsDkRhi_aJqGvrIQM7dWc/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzljNjc2YTBjMjBhNTRhYWY4ZTcwMzc2YjY4ZDBkYWI4.jpg
Gyász

Tragikus hírt közöltek a budapesti buszbalesethez riasztott mentősök - helyszíni fotók

https://cdn.borsonline.hu/2024/05/Mp2G0ZAAwJ9ywBpZT0y7OMuLpw5qnbql6dZnPntVW2U/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2Q3MjI1MzJhMjYzOTRhMDQ4NDk0MDQ4MDg1ZjcyYTAy.jpg
Szerencsejáték

Hoppá! Mégis született telitalálat, és egy magyar rengeteg pénzt nyert