Majdnem rendőrt gázolt a budapesti ámokfutó - videó

Több autót megrongált, egy nőt megsebesített, egy rendőrt pedig majdnem elgázolt a XIX. kerületben tavaly nyáron randalírozó autós.
Több autót megrongált, egy nőt megsebesített, egy rendőrt pedig majdnem elgázolt a XIX. kerületben tavaly nyáron randalírozó autós.

Egy 61 éves budapesti férfi ellen vádat emelt az ügyészség, mert tavaly augusztusban részeg ámokfutásba kezdett autójával. A vádirat szerint tavaly augusztus 27-én este, a XIX. kerületben ittasan vezetett, eközben több autót megrongált, egy nőt megsebesített, miközben egy autónak ütközött és ezzel beszorította a két parkoló kocsi között várakozó gayalogost. A férfi segítségnyújtás nélkül elhajtott, majd 20 perc elteltével visszatért a balesethez, ahol a szemtanúk felismerték, és azonnal szóltak az ott helyszínelő rendőröknek. Egyikük szólt a sofőrnek, hogy álljon félre, és parkoljon le, de a férfi erre nem volt hajlandó, és amikor gázt adott, hogy elhajtson, majdnem elütötte a rendőrt.

A férfit végül az Üllői úton fogták el, ahol leparkolt autójával.

A Fővárosi Főügyészség tájékoztatása szerint az eseményeket a férfi az autójában lévő fedélzeti kamerája rögzítette, amit a nyomozók bizonyítékként lefoglaltak. A férfi kihallgatásán azt állította, nem ő vezette az autót, hanem egy ismerőse.

Hivatalos személy elleni erőszak, közúti veszélyeztetés, valamint hamis vád miatt emeltek vádat ellene. A rendőrség emellett segítségnyújtás elmulasztása, valamint ittas járművezetés miatt is nyomoz a férfi ellen.