Aktuális

Magyar Kupa - Másodszor hódította el a trófeát a Vidi

Címkék
VidiHonvéd

Bors

Létrehozva: 2019.05.26.

<p>A MOL Vidi FC hátrányról fordítva 2-1-re legyőzte a Budapest Honvédot a labdarúgó Magyar Kupa szombati fináléjában, melyet a Groupama Arénában rendeztek.</p>

Forrás: Czerkl Gábor

    A kispestiek Holender Filip 11-esével szereztek vezetést az első félidőben, a hajrában aztán előbb Marko Scepovic egyenlített a 80. percben, a mérkőzést eldöntő gólt pedig Anel Hadzic lőtte a 91. percben.
    A székesfehérváriak történetük során másodszor hódították el a trófeát, az első diadalukat még 2006-ban aratták.

A kispesti szurkolók a csapatok kivonulásakor piros-fekete füstbe borították a szektorukat és azzal a szöveggel fogadták kedvenceiket, hogy "kupát mindenáron". Az első percek kiegyenlített játékot hoztak, mindkét csapat a biztonságos védekezésre helyezte hangsúlyt, kockázatot egyik fél sem vállalt a támadásvezetések érdekében. Az első helyzetet Holender Filip hagyta ki, aki ziccerben hat méterről nem találta el a kaput. Az OTP Bank Liga társgólkirálya másodjára már nem hibázott, az ellene elkövetett szabálytalanság miatt megítélt büntetőt a jobb kapufa érintésével értékesítette.

A Honvéd lendületben maradt a vezetés megszerzését követően, több veszélyes akciót vezetett a széleken, a befejezések viszont nem sikerültek. Később néhány percre beszorította riválisát a Vidi, de helyzetet nem tudott kialakítani, majd ismét a kispestiek vezettek veszélyesebb akciókat. Amíg a Honvéd szervezetten és koncentráltan, addig a Vidi kifejezetten idegesen futballozott, amit a négy begyűjtött sárga lapja is jelzett, ennek ellenére a fővárosiak nem tudták növelni előnyüket a szünetig.

Az utolsó húsz percre fordulva egyre nagyobb fölényben futballozott a Vidi, a kispestiek csupán pillanatokig birtokolták a labdát, a félpályát pedig csak elvétve lépték át. A székesfehérvári nyomás végül eredményre vezetett, egy jobb oldali szögletet követően Scepovic egyenlített. A hátralévő tíz percre a Honvéd kiszabadult a szorításból, ebben a periódusban mindkét fél eldönthette volna a meccset, ez végül a Vidinek sikerült a hosszabbításban, így másodjára hódította el a trófeát.
    A fehérváriak kupamenetelésük során a bajnok Ferencvárost és a bronzérmes Debrecent is kiejtették, s most a negyedik Budapest Honvédnál is jobbnak bizonyultak.
    A lefújást követően a Vidi-szurkolók percekig ünnepelték a kupagyőzelmet, de a kispesti drukkerek is éltették saját csapatukat és játékosaikat annak ellenére, hogy az utolsó pillanatban maradtak alul a döntőben. Az érmeket és a kupát Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke és Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter adta át.

"Gratulálok a csapatnak, mert egy nagyon jó szezont sikerült megkoronázni ezzel a győzelemmel. A kitűzött három célból kettőt elértünk, főtáblára jutottunk az Európa-ligában és megnyertük a kupát. A Honvédnak is gratulálok, mert az első félidőben jobb volt, aminek az lehetett az oka, hogy egy hónapja nem játszottunk igazi tétmeccset. A másodikban sikerült sebességet váltanunk, ami elégnek bizonyult. A győzelmünk kétség kívül megérdemelt, elég ha a meg nem adott gólunkra, vagy éppen Gróf minimum három óriási bravúrjára gondolunk" - mondta Marko Nikolic, a Vidi szerb trénere, aki hozzátette, a szezonban nagyjából hatvan meccset játszottak, ami biztosan rekord Magyarországon, ráadásul két hét szünet után már kezdik is majd a felkészülést.

 "Az első félidőben az történt, amit szerettünk volna. Több lehetőségünk is volt a büntetőn kívül is. A második félidőben két kényszerű cserét kellett végrehajtanunk, de a beálló futballisták nem tudtak hozzátenni a játékunkhoz. A Vidi képes volt minőségi játékosokat bevinni. A gólokat figyelmetlenségből kaptuk, pedig felhívtam a figyelmet, hogy a Vidi életveszélyes a rögzített szituációkból, mégis ebből kaptuk mindkét gólt. Ennek ellenére gratulálok a csapatnak az egész éves teljesítményért, mert úgy sikerült elérni a célként kitűzött nemzetközi kupaszereplést, hogy decemberig nyolc meghatározó játékosunk távozott, így ez a kupagyőzelem csak hab lett volna a tortán" - értékelt a fővárosiak vezetőedzője, Supka Attila, aki a jövőjével kapcsolatban nem kívánt nyilatkozni.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27399_resized.jpg?avcount=1713984014
origo.hu

Rendkívüli: ezt lépi a kormány a háborús üzemanyagárak miatt!

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27400_resized.jpg?avcount=1713984014
origo.hu

Hatalmas öröm érte a súlyos beteg Katalin hercegnét

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17155020_auto_resized.png
metropol.hu

Szoboszlai edzője mindenkit átvert? Kiszivárgott Klopp titkos terve

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17157966_auto_resized.jpg
magyarnemzet.hu

Gyurcsány azt tette, mint a gyöngytyúk azzal a bizonyos testnedvvel

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17155409_auto_resized.jpg
ripost.hu

Súlyos doppingbotrány, Kapás Bogi olimpiai érmet kaphat utólag

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17153858_auto_resized.jpg
mandiner.hu

Elájult a román utazóblogger attól, amit Magyarországon látott

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27393_resized.jpg?avcount=1713984014
origo.hu

Több idős nő is felébredt a halottasházban - horrorfilmbe illő események játszódtak le

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17149637_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

Félreértette a pincér a nő rendelését, volt is meglepetés, amikor megérkezett az étel

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17159956_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Itt a vége? Fel akarja adni a versenyt a Next Top Model Hungary nagy esélyese

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17158110_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Most kiderült: Ez a 4 csillagjegy a legjobb feleség

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17160161_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Valami készül? Károly burkoltan üzent a rákbeteg Katalinnak

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17150605_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Fényképes bizonyítékot hozott a jövőből egy időutazó

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/77QRqHkkmmuF0DtZdXHGjDbLVd1Rdd15Zl1PLKolGu0/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzY4NGFhYTc5ZTZlMjQ5Nzg5NGIzZjUzYTcwYjNlYjE5.jpg
Gyász

„Zsuzsi volt a legkiválóbb tanítványom” – egyetemi évek vártak a bakancslistás lányra

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/y-hkqrD9dfxH2X-iPEDLAF9i6gfpXCOX-pjYpdmstVQ/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2UxMjg3YmU3YzY3OTQ5ZDNiOGRkMThjNmNjNGUxMjI4.jpg
Patkánytámadás

Dráma Ócsán: Ijesztő elváltozást találtak a patkány által megharapott kisbaba szervezetében