Magyar asszony fogadta örökbe a szerelemgyereket – 70 év után találkozott a testvérpár

A Kaliforniában élő Fred Turk és Yvonne Springer féltestvérek, mégis csak idén áprilisban látták egymást éle­tük­ben először. A férfi és a nő ugyanattól az édesanyától született az 1940-es években, ám a közelmúltig semmit sem tu­dott a másikról.

Az internet kellett ahhoz, hogy végre megtalálják egymást

Fred 1947-ben látta meg a napvilágot, s szinte azonnal magyar-osztrák nevelőszülőkhöz került. Ennek az volt az oka, hogy nem törvényes apától származik: anyja, Vera Tucker összeszűrte a levet egy férfival, miközben férje a fronton harcolt a második vi­lág­háborúban. A fiút így a ka­tolikus egyházon keresztül egy másik családnak adták. 13 éves koráig azt is hitte, hogy magyar anyától és osztrák apától született. Pajtásai azonban meghallották saját szüleiket, amint arról beszéltek, hogy Fredet adoptálták. Innentől fogva ő is szerette volna megtudni, kik az igazi szülei.

Visszatérve 1948-ba: Vera Tucker újabb gyermeket hozott a világra, Yvonne-t, ezúttal már a férjétől. Az asszony azonban szülés után nem sokkal meghalt, de utolsó kívánsága még az volt, hogy a két testvér találja meg egymást.

Mindez nem ment könnyen. Egészen 2017-ig kellett várni, hogy az internet segítségével a féltestvérek megismerkedhessenek. Április 4-én aztán megtörtént a nagy találkozás. Fred és Yvonne – amellett, hogy nagyon örült egymásnak – ledöbbent azon, hogy gyerekként ugyanazon a környéken nevelkedtek, ugyanarra a játszótérre jártak.