Macijával várta a tűzoltók érkezését a 15 méteres kútba esett Milánka

Egy pillanatra nem figyelt az apa, s a fia rögtön beleesett a naszályi otthonuk udvarán álló kútba. Szerda délután szörnyű, ugyanakkor szerencsés végű baleset történt a Komár-Esztergom me­gyei községben.

Egy ötéves kisfiú egy nagyjából tizenöt méter mély kútba zuhant, s a tűzoltóknak kellett őt kiszabadítaniuk. A szomszédok elmondása szerint Milánka azzal járt jól, hogy talpra érkezett. A kútban kevés víz volt, így a gyereket a fulladás sem fenyegette.

A baleset idején az apa vigyázott a kisfiúra. © Zsolnai Péter

– Úgy tudom, hogy csak a hátát ütötte meg jobban, s pénteken már haza is engedik a kórházból – mondta az egyik környéken lakó. La­punk a mentőktől azt a választ kapta, a gyereket a lehűlés és az esetleges belső sérülés gyanúja miatt vitték a tatabányai kórházba.

A tizenöt méter mély kútban nem sok víz volt, így a fulladás nem fenyegette Milánkát. A gyermek szerencsére talpával érkezett a vízbe, a hátát kicsit megütötte, de szerencsére komolyabb baja nem esett

A majdnem végzetes baleset az Arany János utcában történt. Itt áll az a ház, amelyet az anya, Anikó és nővére, Vera néhány éve örökölt meg a szüleitől, s részben kényszerűségből mindannyian ideköltöztek.

– Anikó Tatán élt, de én úgy hallottam, az élettársa nem na­gyon talált ott munkát, így nem tudták fizetni az albérletet, emiatt költöztek ide. Amikor a baleset történt, az anya épp dolgozni volt, az apának kellett volna vigyáznia a gyerekre – tudtuk meg a közeli temetőben egy éppen sírt gondozó embertől.

Az egyik közeli rokon otthon volt, de nyilatkozni nem akart

A kisfiú egyébként pár nap múlva ünnepli majd a születésnapját, a szerdai ijedtség után pedig duplán lesz ok az örömre. Rokonai állítólag autós tortával és játék autókkal lepik meg, mivel nagyon szereti a különféle járgányokat. Igaz, a szomszédok szerint a kútba esve Milánkának mégsem a kocsijait, hanem a kedvenc maciját engedték le, hogy legyen társasága, amíg a tűzoltók megérkeznek.

Nem mindenki úszta meg

Nem ritka, hogy gyerekek kútba zuhannak. Idén májusban a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Ura településen zuhant egy hat méter mély kútba egy kétéves kisgyerek, 2015-ben egy 8 éves fiúval esett meg ugyanez Kópházán. Gyálon ugyanakkor szörnyű tragédiát kellett átélnie egy családnak: a hazafelé tartó R. Patrik belezuhant a szomszéd kútjába, s testét csak egy hónap múlva találták meg.