Ma születik ítélet Geréb Ágnes ügyében

Csütörtökön, azaz április 20-án hirdet ítéletet a Fővárosi Törványszék Geréb Ágnes ügyében, aki ma perújítás folytán, megismételt eljárásban áll bíróság elé, mivel egy a korábbiaktól eltérő igazságügyi orvos szakértői vélemény szerint a vádlott nem szegte meg a szakma szabályait, így nem vonható felelősségre.

© Kecskeméti Zoltán

A korábbi vizsgálatok négy otthonszülésre terjedtek ki, amelyekben első fokon 2011. március 24-én született döntés, majd 2015 februárjában, amikor a Fővárosi Ítélőtábla is úgy találta, hogy Geréb bűnös egy rendbeli halált okozó, foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés és egy rendbeli maradandó fogyatékosságot okozó, foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétségében. 2015. februárjában 2 év letöltendő fogházat és 10 év foglakozástól való eltiltást kapott.

A megismételt eljárásban az ügyész a korábbi jogerős ítélet fenntartását indítványozta, a védő pedig Geréb Ágnes felmentését kérte. A Fővárosi Törvényszék keddi tájékoztatása szerint csütörtökön, azaz ma az ügyben várhatóan ítéletet hirdetnek.