Lövések és halottak a Szent Ferenc Kórház udvarán

Felkavaró dráma a kórházudvaron: egy férfi lelőtte súlyosan beteg feleségét, aztán magát is.
Felkavaró dráma a kórházudvaron: egy férfi lelőtte súlyosan beteg feleségét, aztán magát is.

Vasárnap délután négy óra pár perc: egy 59 éves férfi tolja egy kerekesszékben a vele egykorú nejét a Szent Ferenc Kórház belső udvarára a németországi nagyvárosban, Kölnben. Egy tarka esernyő van náluk. Megállnak az oldalbejáratnál, az üzemorvosi intézet mellett. Srégen szemközt velük, a kávézóban az utolsó vendégek ücsörögnek.

Hirtelen lövések visszhangzanak az udvaron. A férj ugyanis egy pisztolyt ránt elő, és lelövi a feleségét. Aztán magára fogja a fegyvert, és ismét meghúzza a ravaszt. A dörrenések után nem sokkal egy kórházi dolgozó pillantja meg a két testet odakint.

– A kávézóban voltam, amikor hirtelen orvosok és ápolók rohantak ki az épületből. A kerekes székes nőt azonnal betolták a klinikára, még élt, megpróbálták újraéleszteni – idéz egy tanút a Bild.

De hiába: az asszony belehal sérüléseibe. A rendőrség talál egy búcsúlevelet, ami megerősíti: nagy valószínűséggel kiterjesztett öngyilkosságról van szó. A feleség súlyos – meg nem nevezett – betegségben szenvedett. Hogy a férje hogyan jutott a fegyverhez, azt még ki kell deríteni.

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja – mobilról is – a 116-123-as ingyenes lelkielsősegély-számot!