Aktuális

Lottónyerő harmonizátor a legújabb átverés

Ny. A.

Létrehozva: 2017.01.10.

<p>Többeknek is postázták azt a sokat ígérő levelet, amelyben a cseh származású Donatella Reyes nevű jósnő nevében azt állítja a levélíró, segít a címzettnek nyerni a lottón. A személyre szóló levél több oldalon részletezi az illető eddigi szerencsétlenségének okait.</p>

Forrás: Thinkstock

– Sajnálom, hogy ezt kell mondanom, mivel tudom, hogy na­gyon nagy szüksége van a pénzre, és Ön is tudja, hogy nem tudok hazudni Önnek – áll az írásban.

Donatella nem is rest megosztani felfedezéseit: az illető belső hullámai és az otthonának hullámai nincsenek összhangban, ennek következtében az illető lakása mint egy bástya hárítja el a szerencsét, a pénzt és a szerelmet.

Az állítólagos jósnő egy Didier Müller nevű lakóhely-tudományszakértőt is felkért az ügyben, mintegy igazolva saját feltéte­lezéseit. De veszett ügyről szó sincs, a jósnő tudja a tutit. A ház egyik sarkába helyezett jótékony hullámokat sugárzó eszköz, azaz a harmonizátor megoldja a problémát. Ennek segítségével menten bekopogtat a szerencse, a siker és a január 23-i lottó­húzáskor nagy összegű pénz üti a markát annak, aki beszerzi a harmonizátort. A jósnő biztosítja az illetőt, már küldésre készen áll az eszköz az asztalán. Ehhez a megrendelônek nem kell mást tennie, mint kilencezer forintot perkálnia, amit a kézbesítéskor kell kifizetnie a postásnak. Ha nem elégedett a harmonizátor­ral, harminc napja van visszaküldeni, és a jósnő visszafizeti az összeget.

Csípős

Ha meg is bírságolják a céget, pár millió forintos büntetéssel megússza. Miközben csak tavaly 160 milliót tett zsebre. Ez olyan üzlet, ami a hülyének is megéri. Huszti Zoltán

A gond csak az, hogy az állítólagos jósnő valószínűleg nem létezik, január 23-án pedig nincs lottóhúzás. A megrendelést bo­nyolító mosonmagyaróvári céget pedig 12,5 millió forintra büntette a Gazdasági Versenyhivatal korábban, mert gyógymódot tulajdonítottak egy ételnek, ami tilos. A céginformáció szerint senki nem dolgozik náluk, mégis utoljára ismert nettó árbevételük közel 160 millió forint. 

Ki az a Donatella Reyes?

Állítólag jósnő. Cseh oldalakon sűrűn felbukkan a neve, de ott sem bizonyított, hogy élne ilyen nevű nő. Facebook-oldalán angol nyelven reklámozza magát. Itthon pedig akkor lehetett hallani először, amikor az első ötszáz jelentkezőnek ingyen elküldte volna sugárzó talizmánját. A cikkben szereplő Didier Müller francia informatikatanár.

Mit tud a készülék? 

Mi a valóságban a harmonizátor? Egy híradástechnikai eszköz, amit a jobb hang- és képminőség eléréséhez használnak.

Milyen harmonizátorról beszél a jós? Egy állítólagos természetgyógyászati eszközről, amelyről azt állítja: javítja a közérzetet, csökkenti a stresszt és fokozza a test működését. Egyesek szerint gyógyításra is alkalmas, valamint a káros sugarak elleni védekezésre is ajánlják.

Kamu termékek, milliós bírságok

Se szeri, se száma, mennyi mindenről állították, hogy csodát tesz. A Preventa ivóvizeknek rákgyógyító hatást tulajdonítottak. Az értékesítő HYD Rákkutató és Gyógyszerfejlesztő Kft.-t a megalapozatlan állítások miatt harmincmillió forint bírságra kötelezték.

A pulzáló mágneses matracot áruló Varosetta Kft.-t hatmillió forintra büntették, mivel kiderült, nincs gyógyító hatása a terméknek. 

A mágikus energiaspirál a gyártó elmondása szerint mágneses piramisaival az asztmától a gerincproblémákig minden betegségen segít. Mivel ezt nem sikerült hitelt érdemlően bizonyítani, a feltalálót egymillióra, a forgalmazót tizenegymillió forintra büntette a GVH.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17156624_auto_resized.jpg
origo.hu

Amerikai hírszerzők szerint Ukrajna összeomlásával lesz vége a háborúnak

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27377_resized.jpg?avcount=1713932109
origo.hu

Brutális, 43 fok feletti kánikulára és pusztító viharokra készülhetünk Budapesten

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17152291_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

Ezek a leghatásosabb természetes szerek a levéltetvek ellen

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17149504_auto_resized.jpg
ripost.hu

Mennyire vagy művelt? 10 emberből 9 nem tudja ezeknek a szavaknak a jelentését

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27375_resized.jpg?avcount=1713932109
origo.hu

Király Viktor elmondta, miért ment tönkre a házassága

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17148770_auto_resized.jpg
travelo.hu

Totál részegek voltak a madarak, az állatmentők azt hitték haldokolnak

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27354_resized.jpg?avcount=1713932109
origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27156_resized.jpg?avcount=1713932109
videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17151614_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Ábel Anita: „Roberto azért szeret, amilyen ember vagyok”

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17157532_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Gyereknevelés mellett főállás? Majoros Hajni kitálalt, miért nem ment vissza dolgozni

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/S-Xof8J-ele3PmKh94y3uwJQll5dPY69Jn-M9SHcDP8/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2U2ZWIxZWRjOWRlMTRhNTZiNWVkYWMyMTJkYzJkYTZk.jpg
Borzasztó

Dráma Bács-Kiskun vármegyében: terhes édesanyjukkal együtt mentették ki a három pici gyermeket

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/z3e30O1hGjk-YN5kqi9M1ktXNtosyE6BFUzaxoPwoNk/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzgyMzczZjg5M2IxODQ3ODE5NzQ4NTJhYTUwNjFjMDY0.jpg
Sokkoló

„Azt hittem, másnapos vagyok” – Viszketés jelezte, hogy rákos lett a fiatal férfi