Liftben erőszakolták meg a debreceni tinilányt

Nemcsak erőszakoskodtak vele, de meg is erőszakoltak egy 17 éves debreceni lányt egy panelház liftjében. A rendőrök a helyszínen óvszereket is találtak, a tinilány félmeztelen volt, mikor a zsaruk kiértek.
Nemcsak erőszakoskodtak vele, de meg is erőszakoltak egy 17 éves debreceni lányt egy panelház liftjében. A rendőrök a helyszínen óvszereket is találtak, a tinilány félmeztelen volt, mikor a zsaruk kiértek.

Megerőszakoltak egy 17 éves lányt Debrecenben február 12-én éjszaka – erősítette meg a dehir.hu-nak a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság. Korábban a hatóság csak annyit közölt, hogy egy 17 és két 18 éves fiatal erőszakoskodott egy 17 éves lánnyal egy debreceni kapualjban.

– Három fiú este kilenc óra körül a Péterfia utcán odament egy lányhoz. A biztonsági kamerák felvételei alapján először úgy tűnik, mintha segíteni akartak volna neki, de valójában egy társasház lépcsőházába vitték el, ahol erőszakoskodtak vele és elvették a mobiltelefonját, valamint a karkötőjét – olvasható a városi oldalon.

A rendőröknek néhány órán belül sikerült elfogniuk a gyanúsítottakat. A 18 éves P. Alexet, a szintén 18 éves M. Richárdot, valamint 17 éves társukat hajdúhadházi és debreceni otthonaikban találták meg a rendőrök. A fiatalok előzetes letartóztatásban vannak, a Zsaru Magazin pedig újabb részleteket közölt az ügyről.

A 17 éves lányt először a lépcsőház egyik félreeső részére támogatták, majd a lifttel felmentek a tizedik emeletre, ott molesztálták.

Itt megnézheti a ház liftjében készült biztonsági kamerás felvételeket is:

A rendőrséget egy szomszéd értesítette. A gyanúsítottak az erőszakot csak akkor hagyták abba, amikor a lakók megzavarták őket. A lány ekkor már félmeztelen volt. A kiérkező járőrök mentőt hívtak a lányhoz, akit kórházba kellett szállítani. A zsaruk a lépcsőházban megtalálták az egyik gyanúsított alsóneműjét és több óvszert. A házkutatások során a nyomozók lefoglalták valamennyi gyanúsított előző nap viselt teljes ruházatát. M. Richárd a helyszíni kihallgatáson megmutatta, hová rejtették a lánytól elrabolt telefont, ezt a zsaruk visszaadták a tulajdonosának.

© Fotó: police.hu

A rendőrség szexuális erőszak és kifosztás miatt folytat nyomozást. A fiatalok részben beismerő vallomást tettek. A szexuális erőszakot – amennyiben 18 évnél fiatalabb az áldozat – a Büntető törvénykönyv öt évtől tíz évig terjedő szabadságvesztéssel rendeli büntetni. A kifosztásért – ha azt csoportosan követik el – két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés járhat.