Levágták a péniszét, megmutatta a helyét

Rákkal diagnosztizálták a férfit, akinek választania kellett: levágják a péniszét, vagy el kell búcsúzni az életétől.
Rákkal diagnosztizálták a férfit, akinek választania kellett: levágják a péniszét, vagy el kell búcsúzni az életétől.

Életmentő műtéten van túl az az angol férfi, akit orvosai nehéz döntés elé állítottak, miután rákot diagnosztizáltak nála. A doktorok választás elé állították Collint: vagy meghal, vagy levágják a péniszét. Az idős férfi természetesen az életét választotta, így egy fájdalmas beavatkozáson kellett átesnie.

A ritka betegségből mindössze 600 esetet számolnak évente Angliában, a férfi azért is vállalta a nyilvános szereplést, hogy felhívja a figyelmet a kórra, írja a Mirror.

– Először megjelent egy piros pattanásszerű dolog a bőrömön, aminek nem is tulajdonítottam nagy jelentőséget. Később, mikor viszketni kezdett, felkerestem vele az orvosomat, aki adott egy kenőcsöt, amitől gondoltam, hamar elmúlik majd. Két héttel később fekéllyé nőtte ki magát, amivel felkerestem egy urulógust, de továbbra sem gondoltam, hogy komolyabb dologról van szó. Miután biopsziát végeztek,3 hét várakozás után kiderült, hogy rákom van. Mintha megnyílt volna alattam a föld, amikor közölték - mesélte Collin.

Arról, hogy milyen hatással volt a házasságára a betegség, így beszélt:

– Elvesztettem a férfiasságom, már az az ember vagyok, aki korábban voltam. A szex többé nem lehetséges számomra, úgy érzem, mintha én lennék a legmagányosabb ember emiatt.

Felesége, Dheena, aki már 47 éve a társa, azt mondta a történtekről, hogy ez nem állhat közéjük. Férje iránti érzései nem változtak meg ettől, közel fél évszázada együtt vannak, ahogy eddig mindent, közösen átvészelik ezt is.