Aktuális

Lélegeztetőgépen, kómában, az életéért küzdve szülte meg a gyermekét

Bors

Létrehozva: 2020.04.14.

Terhesen kapta el a koronavírust. Mire magához tért a kómából, már édesanya volt.

Egészen hihetetlen történet látott napvilágot a minap: egy fiatal koronavírusos nő az életéért küzdve, mesterséges kómában adott életet második gyermekének. Mára szerencsére már elhagyhatta a kórházat - kislányát azonban még mindig nem tarthatta az ölében.

A washingtoni Vancouverben élő és légzésterapeutaként dolgozó Angela Primachenkónál március 24-én azonosították be a koronavírus okozta Covid-19 betegséget. Ekkor még csak magas lázra panaszkodott, nyolc nappal később azonban már lélegeztetőgépre kötve, mesterséges kómában küzdött az életben maradásért a 27 éves, terhessége 33. hetében járó asszony.

Mivel az orvosok úgy érezték, ez az egyetlen módja, hogy megmentsék a kismamát és a babát, megindították a szülést. 

Angela Primachenkót április hatodikán vették le a lélegeztetőgépről. Ekkor szembesült vele: míg ő kómában volt, édesanya lett.

"Amikor bementem a kórházba, természetesen még senki sem gondolta, hogy ennyire beteg leszek, szóval egyáltalán nem számítottam rá, hogy meg fogom szülni a gyermekemet. A gyógyszerezés és minden után, amikor magamhoz tértem, és hirtelen nem volt többé terheshasam, az észbontó volt" - mesélt a Today-nek Angela az első pillanatokról a kóma után. Hozzátette: mivel nem volt magánál, nem is igazán tudja, kik kezelték, kiknek kéne megköszönnie, de a kórház teljes személyzetének nagyon hálás. 

Elmesélte: amikor kitolták az intenzív osztályról, az ápolók tapssal köszöntötték. "Két lábon járó csodának éreztem magam."

Angela végül a hétvégén mehetett haza. Noha jobban van, kislányát (aki az Ava nevet kapta, és jelenleg is a koraszülött osztályon tartják) továbbra sem láthatta személyesen. Először majd csak akkor tarthatja a kezében, ha két koronavírus-tesztje is negatív lesz. Ava szerencsére nem kapta el a Covid-19 betegséget, csakúgy, ahogy Angela férje, David, valamint idősebbik lányuk, a 22 hónapos Emily sem. Ők már találkozhattak az új jövevénnyel.

Ez is érdekelhet

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/77QRqHkkmmuF0DtZdXHGjDbLVd1Rdd15Zl1PLKolGu0/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzY4NGFhYTc5ZTZlMjQ5Nzg5NGIzZjUzYTcwYjNlYjE5.jpg
Gyász

„Zsuzsi volt a legkiválóbb tanítványom” – egyetemi évek vártak a bakancslistás lányra

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/y-hkqrD9dfxH2X-iPEDLAF9i6gfpXCOX-pjYpdmstVQ/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2UxMjg3YmU3YzY3OTQ5ZDNiOGRkMThjNmNjNGUxMjI4.jpg
Patkánytámadás

Dráma Ócsán: Ijesztő elváltozást találtak a patkány által megharapott kisbaba szervezetében