Aktuális

Legyőzte a koronavírust a Bond-lány

Bors

Létrehozva: 2020.03.24.

Szerencsére a legtöbb koronavírusos beteg 2-3 hét alatt teljesen felépül. A sztárvilágban is akadnak olyanok, akik túljutottak rajta. Természetesen ezek a „gyógymódok” nem helyettesítik az orvo­si ellátást.

Forrás: AFP

Saját gyógyszer

A Lost és a Hawaii Five-0 című sorozatok egykori szereplője, Daniel Dae Kim New Yorkban kapta el a koronavírust, és miután hazaérkezett Hawaiira, a családi házuk egyik szobájában önkéntes karanténba vonult. Mellkasi fájdalmakkal és lázzal küzdött, ám orvosa tanácsára egy malária elleni gyógyszerrel hamar sikerült javítani állapotán. – Nem azt mondom, hogy ez a gyógyszer, és azt egyáltalán nem javaslom, hogy te is ezt vedd be, de én hiszek benne, hogy a hidroxiklorokin kulcsfontosságú volt a felépülésemben – mondta a színész.

Vitaminokkal gyógyult

A 2008-as James Bond-filmben, a Quantum csendjében a Bond-lányt alakító Olga Kurylenko szintén a gyógyulás útjára lépett, miután több mint egy hete teszt is igazolta, hogy napok óta tartó betegsége nem egy egyszerű megfázás.

– Teljesen felépültem. Egy hétig nagyon rosszul voltam és leginkább csak az ágyban feküdtem és aludtam magas lázzal, fejfájással. A második héten lement a lázam, de egy kicsit köhögtem és nagyon fáradtnak éreztem magam. A második hétvégére már teljesen jól voltam, a köhögés is majdnem teljesen elmúlt. Reggelente ugyan még köhögök egy kicsit, de napközben már nem – jelentette be a 40 éves ukrán modell-színésznő, aki kórházi kezelésre nem szorult, és lázára paracetamolt szedett, míg immunrendszerét B5-, C-, D-, E-vitaminokkal és cinkkel erősítette.

További karantén

Tom Hanks és felesége, Rita Wilson március 12-én sokkolta a világot azzal, hogy bejelentették: elkapták a koronavírust. Most azonban a lehető legjobb hírekről számolhattak be.

– Két héttel az után, hogy én és Rita észleltük magunkon az első tüneteket, már jól vagyunk. Az önkéntes otthoni karantén egyszerűen működik: nem adod át senkinek a vírust, és nem is kapod el senkitől sem. El fog tartani egy ideig, de ha vigyázunk egymásra, segítünk, ahol tudunk és kicsit háttérbe szorítjuk a saját kényelmünket, hamar túl tudunk lendülni ezen az egészen – írja a 63 éves színész, akit feleségével együtt öt napig kezeltek egy ausztrál kórházban, egy hete pedig visszavonultak Queenslandben bérelt házukba, amit egy ideig még gyógyulásuk után sem hagynak el.

Ez is érdekelhet

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/77QRqHkkmmuF0DtZdXHGjDbLVd1Rdd15Zl1PLKolGu0/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzY4NGFhYTc5ZTZlMjQ5Nzg5NGIzZjUzYTcwYjNlYjE5.jpg
Gyász

„Zsuzsi volt a legkiválóbb tanítványom” – egyetemi évek vártak a bakancslistás lányra

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/y-hkqrD9dfxH2X-iPEDLAF9i6gfpXCOX-pjYpdmstVQ/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2UxMjg3YmU3YzY3OTQ5ZDNiOGRkMThjNmNjNGUxMjI4.jpg
Patkánytámadás

Dráma Ócsán: Ijesztő elváltozást találtak a patkány által megharapott kisbaba szervezetében