Lebukott az Audival járó kamukoldus – videó

A férfi egy egész álló napon keresztül koldult, majd a csövezés végeztével beszállt egy 20 milliós Audiba és távozott.
A férfi egy egész álló napon keresztül koldult, majd a csövezés végeztével beszállt egy 20 milliós Audiba és távozott.

Több mint 100 embertől koldult egy álló napon keresztül pénzt és ételt egy brit férfi, majd a napja végeztével fogta magát, és beszállt sportautójába. Az esetről videó is készült.

A férfit azóta a Facebooknak köszönhetően le is buktatták, Matthew Brintonnak hívják és egykori támogatói, vagyis azok, akik rendszeresen adtak neki pénzt felháborodva küldték el melegebb éghajlatra, amikor kiderült, a férfi valójában nem is hajléktalan, hanem csak egy egyszerű pénzéhes suttyó.

„A gyomrom fordul ki attól, ha eszembe jut, hogy ez az ember egy idős férfitől csalt ki 40 fontot (16 ezer forint – a szerk.), mondván nem tud hol aludni és ennie sincs mit.”

„Az embereknek joga van tudni, hogy Brinton csak egy szélhámos, aki súlyos pénzeket szedett ki másokból.”

A 35 éves férfi azóta beismerte, valójában nem hajléktalan, hanem egy barátjával lakik együtt Newquay-ben, és a 20 millió forintot kóstáló Audi TT Coupéja családi örökség, amit egyik családtagja hagyott rá...

– Nem láttam a felháborodott Facebook-posztokat, mert nincs internetem, de a rendőrség szerint halálos fenyegetéseket is kaptam. Az emberek túlságosan messzire merészkednek, akik az utcán felismertek, azok is verbálisan bántalmaznak, és azt mondogatják, hogy jobb lenne, ha megölném magam. – magyarázta bizonyítványát a Daily Starnak az álkoldus.

Az ügyet a rendőrök is vizsgálják, és az első álláspontjuk szerint Brinton súlyos mentális zavarokkal és drogproblémákkal küszködik és bár valaha lehet, hogy vagyonos volt, a pénzét heroinra költhette.