Lajsz András: Nézd meg, hova kerültem!

Meggyanúsították és rabosították a koktélkirályt. Lajsz András a rendőrség gyanúja szerint közterület-felügyelőkre támadt idén júniusban.
Meggyanúsították és rabosították a koktélkirályt. Lajsz András a rendőrség gyanúja szerint közterület-felügyelőkre támadt idén júniusban.

Szerda reggel szinte percre pontosan kilenc órakor komótosan sétálva, keserű mosollyal az arcán érkezett meg a XIII. kerületi rendőr-kapitányságra Lajsz András. Ügyvédje kísérte, miután életében először dolga akadt a hatóságokkal – a gyanú szerint bűncselekményt követett el. A közismert mixer kedélyesen üdvözölte munkatársainkat, majd ironizálva méregette a rendőrség épületét.

– Na most nézd meg, hova kerültem! – mosolygott kínjában. – Én lettem a pozsonyi úti fojtogató. Nyilatkozni még nem szeretne, de többször is elmondta, nem bántott senkit, és tisztázni akar mindent, amibe belekeverték. Lajsz egyébként az állítólagos támadás után kapott szívinfarktust, azóta több műtéten is túl van, és a mai napig naponta kórházba jár kezelésre, kontrollra. Ezt követően őt és ügyvédjét elnyelte a kerületi kapitányság épülete, majd egy órával később, telefonon értük el őket ismét. Lajsz András kért még pár napot, hogy részletesen beszéljen az ominózus napról, ügyvédje azonban megerősítette, a koktélkirályt bűnügyi nyilvántartásba vették.

Tisztázni akarja az ügyet

– Megismertük a gyanúsítás tartalmát. A gyanúsítás ellen panasszal éltünk, és hamarosan érdemi védekezést fogunk előterjeszteni. Továbbá megjelöltük azokat, akik az esemény szemtanúi voltak, és tanúvallomást tehetnek az ügyben. Ők ugyanis merőben másképp emlékeznek a történtekre, mint a közterület-felügyelők. Reményeink szerint még a nyomozás során cáfolni tudjuk a közterület-felügyelő állítását, és az ügy még nyomozati szakban lezárul – mondta a Borsnak dr. Margitics Péter.

A vita tárgya

Június végén elsőként írtunk róla, hogy Lajsz András vendéglője előtt kapott szívinfarktust, épp azok után, hogy összeszólalkozott két közterület-felügyelővel, akik parkolása miatt akarták megbírságolni. A rendőrség gyanúja szerint azonban nem ő volt a szenvedő fél, ugyanis a koktélkirály fojtogatni kezdte az ellene határozottan fellépő hivatalos személyt.