Kutyahúst szolgált fel a vendéglős, mindenkinek ízlett

Kóbor kutyákat ölt le, majd tálalt fel vendégeinek csirkehús gyanánt egy vendéglős.
Kóbor kutyákat ölt le, majd tálalt fel vendégeinek csirkehús gyanánt egy vendéglős.

A kamionok által elütött macskákat és a szakácsok által befogott kóbor kutyákat főzte meg egy Firenzében működő kínai vendéglős. Lebukása előtt több ellenőrzést is megúszott. Ez úgy történhetett meg, hogy az étterme konyhájában mindig tartott csekély mennyiségű pulyka-, kacsa-, marha -, illetve csirkehúst. A razziázó hatóságok évekig ebből vettek mintákat.

A kínai azonban a város külső részén működtetett feketén egy másik konyhát is, egy bérelt garázsban. Ennek egyik részésben tartotta a kutyákat, másik helyiségében pedig feldolgozta az aznapra szükséges kutyahús mennyiséget. Furgonnal szállította a sütéshez előkészített, bepanírozott, erős fűszerekkel meghintett húsdarabokat, amiket aztán már az étterem konyháján sütött ki, majd tálalt fel vendégeinek. Az étterem látogatói egyébként elégedettek voltak menüivel, egyiküknek sem tűnt fel soha, hogy ebet és macskát eszik omlós pekingi kacsahús helyett.

A vendéglő 30 ezer eurós (9,4 millió foritnyi) bírságot kapott, az üzletet bezárták - számolt be az esetről az Il Messaggero.