Kubai mentőben halt meg a magyar házaspár

Három gyermeke gyászolja a tragikus balesetben elhunyt Boda házaspárt. 

Három gyermeke gyászolja a tragikus balesetben elhunyt Boda házaspárt. 

János és felesége, Rózsa Kubában, Cayo Coco szigetén ünnepelte a férfi ötvenedik születésnapját. Múlt csütörtök reggel azonban Rózsa arra ébredt, hogy fáj a mellkasa, és az őt megvizsgáló orvos azonnal mentőt hívott az 51 éves asszonyhoz. Férje nem hagyta magára, ő is beült a mentőautóba, ám a kocsi útban a kórház felé karambolozott.

– Mindketten meghaltak a helyszínen. Még nem tudjuk, pontosan mi okozta a balesetet, de nem hibáztatunk senkit a tragédia miatt. Olyan ez, mint egy rémálom – nyilatkozta megtörten a kanadai sajtónak Zoltán, János unokatestvére.

A Boda házaspár három gyermekével ugyanis Kanadában, Winnipeg városában élt. A 27 éves Veronika, a 16 esztendős Bettina és a 15 éves Martin maradt árván.

– A legjobban édesanyám mosolya, nevetése fog hiányozni. Édesapám pedig mindig meg tudott nevettetni. Sokszor segített a humorával átvészelni a nehéz időszakokat – idézte fel fájdalmasan a kisebbik lány, Bettina.

János és Rózsa a tragédia előestéjén. Cayo Coco szigetén ünnepelték a férfi ötvenedik születésnapját. Úton a kórházba karambolozott velük a mentő

János a diplomaszerzés után hagyta el Magyarországot és költözött Kanadába. Rózsa ekkor még itthon élt előző kapcsolatából született lányával, Veronikával. Húsz évvel ezelőtt ismerkedtek meg egymással, hamar eldöntötték, hogy közös életet kezdenek a tengerentúlon. Nem sokkal később megszülettek a gyermekeik. Rózsa általános iskolai tanárként dolgozott, a kint élő magyar közösség vezetője volt. János egy informatikai cégnél tevékenykedett.

A gyerekeknek pénzük sincs, hogy eltemettessék szüleiket, ezért a család barátai pénzgyűjtést szerveztek, hogy állni tudják a szertartás költségeit. A házaspár földi maradványait két héten belül Kanadába szállítják.