Kovács Kokó István: Mögöttünk 10 méterre dördült az első lövés

Olimpiai bajnok bokszolónk a dublini Regency Hotelben kitört lövöldözésről beszélt az ATV-nek.
Olimpiai bajnok bokszolónk a dublini Regency Hotelben kitört lövöldözésről beszélt az ATV-nek.

Mint megírtuk, lövöldözés volt egy bokszmeccs előtti mérlegelésen az írországi Dublinban.

Az esemény supervisora Kovács "Kokó" István lett volna, aki ott volt a teremben, amikor a rendőrnek öltözött fegyveresek berontottak és lövöldözni kezdtek. Egy ember - aki az egyik bokszoló rokona volt és ő volt a célpont - életét vesztette, ketten megsebesültek.

Az olimpiai bajnok bokszoló az ATV-nek mesélt a szörnyű estéről:

"Amikor végeztünk, és visszaültünk az asztalhoz, a terem hátsó részén, a bejárati részén bejött három fegyveres, akiket én nem láttam, mert pont háttal ültem nekik, és elkezdtek lövöldözni. De aztán később kiderült, hogy célzott lövések voltak, mind a három, vagy mind a négy lövés, ami eldördült, célzott volt. Egy személyt kerestek vele, az egyik főmérkőzésen a helyi könnyűsúlyú srácnak az egyik rokonát vették célba, akit meg is öltek. Rajta kívül még ketten sérültek meg.

De az első lövés eldördülése után, miközben még javában tartott a mérlegelés, szinte mindenki azonnal pánikszerűen kirohant a vészkijáratokon. Két vészkijáraton menekült ki durván fél perc leforgása alatt 200-250 ökölvívó, menedzser, munkatárs, és még sokan mások, és aztán az utcán realizáltuk. Szerencsére nem folytatódott a vérengzés, ezzel a három-négy lövéssel véget is ért, és valahogy elmenekültek, köszönhetően annak, hogy rendőrnek voltak beöltözve. Ebből a négy gyilkosból három rendőrnek volt felöltözve, és egyelőre ismeretlen okokból a negyedik pedig nőnek, szőke parókában volt egy nagydarab férfi.

Nagyon megdöbbentő, mert mögöttünk gyakorlatilag 10 méterre dördült az első lövés. És aztán az a fajta pánik, ami úrrá lát mindenkin, azt még soha életemben nem tapasztaltam, és ilyennel még nem találkoztam. Azóta sem tért vissza a normális rend."

A teljes beszélgetés itt: