Aktuális

Kósz Zoltán: Rágalom a szexvád

Bors

Létrehozva: 2018.09.18.

Már januárban betámadták a két sportolót azzal, hogy megerőszakolták a 11 éves kislányt. Máig sem értik, miért. Hazugságvizsgálatra is készek a hírbe hozott vízilabdások.

Forrás: Bors

Miközben a szexváddal előálló kislány ügyvédje „felnőttfilmekbe illő jelenetekről” beszél, az egyik hírbe hozott vízilabdás állítja: alapvető tévedéseket tartalmaznak a gyermek által leírt állítólagos események.

Egy nagyon súlyos állítás és a megvádolt sportolók határozott tagadása – a múlt héten kirobbant vízilabdás botrányban egyelőre ember nincs, aki igazságot tehetne.

Most még csak kizárólag e három ember tudja, mi a valóság, mégis vagdalkozó véleménynyilvánítások sokasága árasztotta el a internetet. A Bors múlt szombaton elsőként szólaltatta meg Kósz Zoltánt, aki már akkor is leszögezte: tiszta a lelkiismerete. Tegnap azonban részletesen beszélt róla, hogy miképp látja a történteket.

Egy MMS-sel üzent a tini édesanyja

Az olimpiai bajnok vízilabdázó, a Kópé UVSE egyik alapítója közölte: a lány vádaskodása valójában már januárban elkezdődött.

– A társam ekkor kapott egy MMS-t a kislány édesanyjától, amiben egy kézzel írt feljegyzés volt. Ebben a lány egyes szám első személyben leírja, hogyan létesített szexuális kapcsolatot Zsolt bácsival. A társam ezután felvette a kapcsolatot az édesanyával, hogy ezek nagyon ko­moly vádak, amiket tisztázni kellene – mondta Kósz. Hozzátette: korábban is voltak gondok a kilencéves kora óta a klubjukban sportoló lánnyal. Állítása szerint pénzt lopott a csapattársaitól az öltözőben, amiből rendőrségi feljelentés is lett.

– Kapott még egy esélyt, egy közösségnek ugyanis az is a feladata, hogy segítsen a deviáns viselkedésű gyerekeknek. Nem rúgtuk ki, úgyhogy bosszúra semmi oka nem lehet a családnak – jelentette ki Kósz, aki folytatta a történteket.

– Én nem tudtam az MMS-ről mindaddig, amíg Zsolt nem szólt, hogy újabb üzenetet kapott. Ebben már engem is megnevezett a gyerek. Ekkor újból megpróbáltuk felvenni a kapcsolatot az édesanyával, aki elmondta, a kislány három éve mentális képzésre járt. Mi azonban próbáltunk volna neki ajánlani egy másik pszichológust, mert a jelek szerint a szakember módszerei nem voltak elég hatékonyak. A szülő azonban ezt megtagadta, nem volt hajlandó találkozni velünk – mondta Kósz Zoltán.

Életszerűtlen jelenetek az erőszak leírásában

A kislány nagyon durva, felnőttfilmekbe illő jeleneteket írt le, de vannak benne életszerűtlen dolgok, amik megmutatják, hogy ez nem történhetett meg – mondta a korábbi pólós. Azt a hírt tagadta, hogy a rendőrség kihallgatása miatt hazarendelték volna őt külföldről.

– Az igaz, hogy hazajöttem, de nincs gyanúsítás, velem és az ügyvédemmel sem vette fel a rendőrség a kapcsolatot. Egyelőre csak keresem az okokat, miért történhet mindez. Egyben biztos vagyok, nem személyes konfliktus következménye, mert amióta a klub létezik, mi ennek a családnak csak adtunk. A kislány bátyja hosszú éveken keresztül hozzánk járt vízilabdázni, egyszer az egész család eljött velünk az edzőtáborba. Volt egy híres éttermük is a környéken, ahová a családommal jártunk. Jó viszonyt ápoltunk az édesanyával és a nevelőapával – mondta.

Kósz a botrány kirobbanása óta tegnap délután először jelent meg a vízilabdaedzésen. Beismerte: ő sem egy szikla, akiről csak úgy lepattannak ezek a dolgok.

– Vannak nagyon nehéz órák, de innen már csak felfelé van. Az első tébolyult perióduson már túl vagyok. Állok elébe bármilyen vizsgálatnak, legyen az akár hazugságvizsgálat, hogy minél hamarabb kiderüljön az igazság. Ki merem jelenteni, rágalmazás az egész, egy ujjal sem nyúltunk hozzá a lányhoz – zárta Kósz Zoltán.

Már tehetetlen a nőgyógyász

Úgy tudni, hogy a tegnapi nap folyamán több szakértő is megvizsgálhatta a kislányt. A pszichológusi és nőgyógyász-szakvéleménynek óriási szerepe van az esetleges rendőrségi gyanúsítás szempontjából. Azonban tegnap hiába kerestük a gyermeket képviselő dr. Gerencsér Andrást, lapzártánkig nem értük utol.

Egy általunk megkérdezett, az ügyben független szexuálpszichológus szerint a kislány korábban megélt traumatikus élményei könnyen tudat alá kerülhettek.

– Fontos, hogy a beszélgetés során a szakember ne akarjon mindent rögtön megtudni. Na­gyon okos, profi mó­don kell a gyerekhez hozzáfogni, hogy az emlékek megfelelő módon kerüljenek felszínre. Nem szabad rögtön rákérdezni, az élettörténetén keresztül kell megközelíteni a problémát – magyarázta a Borsnak dr. Rusz Edit.

A nőgyógyász szerepe ebben az esetben az, hogy megállapítsa: hüvelybe történő behatoláson átesett-e már a kislány.

– Két évvel a feltételezett cselekmények után spermaképet már fölösleges keresni, egyedül a szűzhártya vizsgálata lehetséges. Persze még ez sem bizonyítja, hogy mikor és kivel létesített szexuális kapcsolatot – mondta a Borsnak dr. Tahy András, aki igazságügyi orvos szakértőként hasonló eseteket is véleményez.

A családtagok is harcba szálltak

Az egyik vízilabdázó lánya markáns véleményt fogalmazott meg a Facebookon.

„Érthetetlen számomra, hogy hogy lehet ilyen undorító módon, abszurd jelzőkkel, nevekkel nyilvánosságra hozni egy hivatalos eljárást megelőző ügyet, nem belegondolva a következményekbe. (…) Mindezt egy gyengeelméjű, problémás lány vulgáris fantázialevelére alapozva!” – fogalmazott az aggódó gyerek, aki szerint a vádaskodó kislány segítséget is kaphatott az edzőket „besarazó” levele megfogalmazásához.

Kósz Zoltán egykori felesége sem rejtette véka alá a véleményét. Huszonkét évig volt együtt a férfival, két gyermeket neveltek fel együtt.
„Egyelőre magam is csak találgatni tudok, hogy ez a képtelen helyzet milyen erők mentén alakulhatott ki. Ez a történet nem három emberről szól, hatással van az érintettek valamennyi hozzátartozójára anélkül, hogy az ügy felgöngyölítésére feljogosított hatóságok egyáltalán bármiféle eljárást megkezdtek volna.”

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17161604_auto_resized.jpg
origo.hu

Igazságtalan döntés volt? A PL-csapat harcol Kerkez Milos eltiltása ellen

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27430_resized.jpg?avcount=1714048224
origo.hu

Elképesztő fotók kerültek elő Szandi múltjából

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17159166_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Meglepő ajándékot kapott Shane Tusup: „Szabályosan lesokkolt”

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17160800_auto_resized.jpg
magyarnemzet.hu

Rafael Nadal ellen játszik: megdöbbent az Alcaraz útján járó csodagyerek

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17160844_auto_resized.jpg
ripost.hu

Nem kérnek többet Manuelből: kiverte a biztosítékot a koncertje után a botrányos sztár

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17159467_auto_resized.jpg
mandiner.hu

Megint leköröztük Európát: újabb óriásberuházást jelentett be Szijjártó Péter

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27428_resized.jpg?avcount=1714048224
origo.hu

Marics Peti félmilliót bukott egyetlen este

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17161375_auto_resized.jpg
travelo.hu

Videó: Vágtázó lovak törtek-zúztak félelmükben London belvárosában

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17161280_auto_resized.jpg
borsonline.hu

„Nem mutathatom, hogy romokban vagyok” – Férje szörnyű balesete után rákot diagnosztizáltak a 7 gyermekes családanyánál

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17161481_auto_resized.jpg
borsonline.hu

"A tiszteletet, alázatot gyakorolni kell!" – T. Danny-nek üzent a magyar sztárjósnő

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17160835_auto_resized.jpg
borsonline.hu

"Miért nem jött vissza játszani?" - elkékült és holtan esett össze a 10 éves, mosolygós kisfiú

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/8T0uVewCsVwJWJCQOxKBx7YXTWQ4ev5X-rlmd0xBvv0/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2VmZjRlY2I3ZWQzNzRhZWY5OWNkOGI1NjVkYmU1ZWVh.jpg
Voks

Szentkirályi Alexandra: Panaszkodás helyett dolgozni kellene!

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/nz7XLW7U0bQVE-kX7_3O0zg0sgGAUvhmONik8EyGr7k/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2M0MWMxMzYwNzMyNTQwM2NhZmNkNzZkMDBlMmFiZWUz.jpg
CPAC Hungary

Orbán Viktor: Magyarország nem csak túlél, hanem győz újra és újra