Aktuális

Körözött bűnözőt fogott Laci bácsi kerítése

Bors

Létrehozva: 2019.08.15.

Köntösben és papucsban áll, s büszkén mutatja a nyugdíjas Laci bácsi azt a saját kezével készített betonalapot, ami a házánál megállította a rendőrök elől menekülő fiatalok kocsiját. Egyiküket drog miatt körözték a zsaruk.

Forrás: Czerkl Gábor

Akciófilmekbe illő jelenet verte fel Budapesten, a X. kerületben az egyik külvárosi lakóparkban élőket keddre virradó éjszaka. Egy rendőrök elől menekülő Peugeot az egyik éles kanyarnál kisodródott és szabályosan letarolta a Rézvirág utca sarkán álló ház kerítését. Az utasok nem adták fel, még gyalog is megpróbáltak olajra lépni, de a nyomukban járó egyenruhások néhány utcával arrébb elfogták őket.

Sötétkék kocsijuk a 75 éves Petrányi László kertjében kötött ki, akinek a nyugodt pihenése mellett leginkább a drótkerítése bánta az éjszakai fennforgást.

– Egy óriási csattanásra ébredtem. Először azt hittem, hogy a beharangozott vihar érkezett meg idő előtt, de az ablakon beszűrődő piros-kék villogásból sejtettem, hogy valami másról lehet szó – emlékezett vissza a Borsnak a nyugdíjas, aki először egy szál gatyában battyogott ki a portája elé. Mint mondja, egy nem éppen szabályosan parkoló, széttört autó landolt a kertjében, aminek még a lámpája is világított. Az utasait azonban sehol nem látta.
Megkeresésünkre a Budapesti Rendőr-főkapitányság kommunikációs osztálya közölte, hogy a szomszédos XVII. kerületben meg akartak állítani egy autót, és igazoltatni a benne ülőket, de a jármű nem állt meg, ezért a rendőrök követték. Az autóban négy ember ült, a becsapódásban egyikük sem sérült meg. Előállították őket a X. kerületi Rendőrkapitányságra. Elszámoltatásuk során kiderült, hogy az egyiküket kábítószer birtoklása miatt körözték.
Ugyan az autót hajnali négy körül elszállították a portáról, így is rengeteg törmelék maradt az udvarban. Laci bácsi unokája két otthagyott póló mellett még egy mobiltelefont is talált a romok alatt, amit természetesen azóta leadtak a rendőröknek.

– A kerítést tartó betonalapra vagyok a legbüszkébb, amit a saját kezemmel építettem. Ugyan a drótot támasztó oszlopok kidőltek, a betonnak kutya baja. Ez tudta megállítani az ámokfutókat, amin, mondjuk, nem is csodálkozom, a cementet akkoriban nem sajnáltam belőle – fűzte hozzá nevetve az idős férfi. Mint mondja, a katonaságnál harckocsin is teljesített szolgálatot, s az újoncok a gyakorlópályákon hasonló károkat okoztak a tanyákban.

Laci bácsi az első szobában aludt, úgy érezte, az ágya mellett történt a becsapódás, az épület hátsó felében alvó lánya és az unokája viszont csak a reggeli ébredés után értesült a mozgalmas éjszakáról. A 75 éves férfi egész éjjel fent volt, a több körben kiérkező rendőröknek négyszer is el kellett mesélnie a történteket.

– Nincs szerencsém, nyolc éve egy villám csapott az épületbe. A hűtőtől kezdve a videolejátszóig összesen nyolc értékes műszaki cikk ment tönkre. A biztosító akkor hatezer forinttal próbálta kiszúrni a szemem. Most azt ígérték, a napokban kijönnek, de a betörések megelőzése érdekében muszáj volt egy kicsit befoltozni a réseket. Az unokám kiskutyáját így sem tudjuk kiengedni az udvarra – zárta a férfi.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27451_resized.jpg?avcount=1714079410
origo.hu

Rejtett kampányfinanszírozás a fővárosban?

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17163356_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Fejest ugrott a sekély medencébe, most cikkünk nyomán összefogtak Tamásért

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17156590_auto_resized.jpg
vg.hu

Máris újabb éttermet nyit a McDonald’s – nyáron már várja a vendégeket

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17159944_auto_resized.png
metropol.hu

Négy gyermeke zokogva várta haza, elhunyt a nyíregyházi édesanya

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17163576_auto_resized.jpg
mandiner.hu

Magyar Pétert árulónak tartja, már az egyetem alatt sem voltak jó viszonyban – fejtette ki Kocsis Máté (Videó)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27427_resized.jpg?avcount=1714079410
origo.hu

Vajna Tímea bikiniben mutatta meg műtéti hegeit

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17158702_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

Csodaszer a konyhából, ami ragyogó tisztává varázsolja a zuhanykabin üvegfelületét

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17162722_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Most kaptuk: balesetet szenvedett egy utasokkal teli villamos a Krisztina körúton, nagy a baj

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17163165_auto_resized.jpg
borsonline.hu

„Arra jött be, hogy üvöltök és bőgök” - kitapintott egy csomót, sokkoló diagnózist kapott Piros

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17163431_auto_resized.jpg
borsonline.hu

„Életvégi orvos vagyok – ezt látják a felnőttek, mielőtt meghalnak, de ez más a gyerekeknél”

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/4H8GEHwcNa4dvFUzCSOoHZ2BNappZ9kvhVqjVouuGi4/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2ExOGMwZTBmNDM4ODQwNjk4NzZiYTk5YzgxNzBhNzQw.jpg
Szívszorító

„Sírva közöltem vele a hírt" – meg vannak számlálva a 14 éves Melissza napjai

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/2vudeWudvFN4VNz1BKE6oQuXwnhIptwHisHvWY4I5hY/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzMyZDczMmIzOWVlYTQzYmQ4ZWNmMmNkMDM2OWExNGJk.jpg
Betegség

„Arra jött be, hogy üvöltök és bőgök” - kitapintott egy csomót, sokkoló diagnózist kapott Piros