Koporsóban láthatta először és utoljára szerelmét

A pár sosem tudott személyesen találkozni, mivel a férfi idő előtt elhunyt.

A pár sosem tudott személyesen találkozni, mivel a férfi idő előtt elhunyt.

Helen Hunter és Jack Martin története igazán filmbe illő, más kérdés, hogy ez a sztori nem épp amiatt lenne emlékezetes, mert happy enddel végződik. A páros férfitagja az Egyesült Államokban, a nő pedig Nagy-Britanniában élt, s két éven át az interneten keresztül szövögették egyre komolyabbá váló kapcsolatukat.

A találkozás azonban roppant szomorú módon történhetett csak meg. Mindössze pár hét volt a nagy összeborulásig, amikor Jack váratlanul, szívroham következtében meghalt, s így nem tudott elrepülni imádott kedveséhez.

Helen teljesen összetört, már csak amiatt is, mert saját erejéből nem tudta volna megengedni magának, hogy elutazzon Arkansasba a temetésre. Egy online adománygyűjtő oldalon azonban összejött az ehhez szükséges összeg, s a nő elindulhatott, hogy először és utoljára találkozhasson szerelmével – írta meg a Mirror.

Közzétette: Helen Hunter – 2017. május 20.

– Úgy tűnt, mintha mosolyogna. Adtam neki pár csókot, megsimogattam az arcát és megfogtam a kezét. Bárcsak ne vártunk volna ilyen sokáig. Csalódott vagyok, hogy nem tudtuk elkezdeni a közös életünket – nyilatkozta Helen.

A nő 2015-ben a Pinteresten keresztül ismerkedett meg az egykori katonával, Jack-kel. Mindketten szerettek fotózni, kedvelték a horrorfilmeket és a tetoválásokat, így hamar egymásra hangolódtak. Facebookon folytatták az ismerkedést, majd idővel telefonon is rendszeresen beszéltek.

Mindkettejük életét tragédiák árnyékolták be. Jack apját meggyilkolták, amikor ő 22 éves volt, Helen anyja pedig 75 évesen adta fel a rákkal folytatott küzdelmet. A nő még a munkáját is otthagyta, hogy az utolsó hónapokban ápolhassa a szülőjét.

– Úgy érzem, szép és hosszú kapcsolatunk lehetett volna. Igazából így is egy pár voltunk, még ha el is választott minket egy óceán – fogalmazott a nő.

Jack egyébként egy három hetes látogatást tervezett volna Angliában, amely után Helen vele tartott volna az USA-ba. Amikor utoljára beszéltek, a férfi épp azt mesélte, hogy már csak két heti bér hiányzik, hogy elindulhasson.

Május 7-én azonban Helen hiába üzent Jack-nek, nem kapott választ. – Tudtam, hogy valami baj van. Néhány órával később Jack nővére, Vicky üzent nekem, hogy a bátyjának szívrohama volt, miközben tévézett. Épp vásárolgattam az egyik barátommal, és be kellett rohannom egy próbafülkébe, annyira összetörtem. Másnap egész nap sírtam – mondta Helen.

© GoFundMe

Aznap este álmot látott, amelyben két repülőjegyet látott egy párnán. Érezte, hogy el kell menjen Arkansasba Jack temetésére. Az online gyűjtés során ezer fontnyi adományt kapott, s így összejöhetett az utazás.

– Nagyon szerettem volna látni őt, miután anya meghalt januárban. Hiányzik a hangja, és reggelente még mindig úgy kelek, hogy azt remélem, üzent valamit. De Jack nem akarná, hogy miatta ideges és szomorú legyek. Azt remélem, érezte, hogy nagyon szerettem őt – fogalmazott Helen.