Kopaszok csaptak balhét a választási irodánál

Kigyúrt bőrfejűek akadályozták meg az MSZP-s Nyakó Istvánt, hogy elsőként adja le népszavazási kezdeményezését a vasárnapi zárva tartás eltörléséről.
Kigyúrt bőrfejűek akadályozták meg az MSZP-s Nyakó Istvánt, hogy elsőként adja le népszavazási kezdeményezését a vasárnapi zárva tartás eltörléséről.

A politikus már hajnali 5 óra körül megjelent a Nemzeti Választási Iroda (NVI) belvárosi székháza előtt, ugyanis számított az ellenakcióra: a szocialisták többször próbáltak leadni népszavazási kérdéseket az NVI-nek, de kü­lön­böző magánszemélyek folyton megelőzték őket sa­ját, hasonló tartalmú, általában hibás kérdéseikkel. A gond ezzel az, hogy azonos témában nem vizsgálhat több népszavazási kérdést a Nemzeti Választási Bizottság. Új kérdést pedig – másodpercre pontosan – akkor lehet beadni, ha a fellebbezéseket elutasító határozatok felkerülnek a Kúria honlapjára.

Erre várt volna Nyakó István is, hiába érkezett azonban időben, nyolc-tíz izmos, többségében kopasz férfi állta el a bejáratot, még meg is lökdösték a politikust. Ezáltal egy idős hölgy, Erdösi Lászlóné és egy másik, ismeretlen férfi előbb tudott az épületbe lépni. Ezután a szűk előtérben mintegy öt és fél órán keresztül néztek farkasszemet a bőrfejűek, Nyakó és a sajtó húsz-harminc munkatársa. Sem az izomemberek, sem Erdösiné nem válaszolt a sajtó kérdéseire. Az idős nő helyett végül a vele érkező ismeretlen férfi tett bé­lyegzőt saját beadványára, ha­marabb, mint Nyakó. A politikus szerint azért, mert sorfalat álltak a kopaszok.

© Fotó: Fejér Bálint

A bőrfejűekről Juhász Péter (Együtt) belvárosi politikus azt írta: egy ismerőse a Fradi Security biztonsági embereit ismerte fel bennük. A klub elnöke Kubatov Gábor, fideszes képviselő.

A Fidesz szerint a szocialisták képtelenek egy népszavazási kezdeményezést szabályosan beadni és nyilvánvaló, hogy csak a balhéban, a botránykeltésben érdekeltek, közölte a kormánypárt frakciója az MTI-vel. Mint írták, a népszavazás kezdeményezésének feltételei általánosan ismertek és mindenki számára kötelezőek.

– Immár sokadjára fordul elő, hogy a szocialisták képtelenek egy népszavazási kezdeményezést szabályosan beadni - tették hozzá.

Szerintük ezzel a szocialisták csak a teljes alkalmatlanságukról tettek tanúbizonyságot. A Fidesz elítéli a történteket és a szocialisták botránykeltését - írták. Hozzátették: a kormánypárt minden, a Nemzeti Választási Irodánál történt eseménnyel kapcsolatban megfogalmazott vádat visszautasít.

Kapcsolódó jegyzetünket itt olvashatják